25. 7. 2016 - ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČR pobočka Brno pořádá ve dnech 7. - 9. října vzdělávací seminář na téma: „KARAMEL – POKROČILÝ I.“ Akce se koná na Střední škole gastronomie, hotelnictví a lesnictví v Bzenci.
Lektorkou kurzu je Markéta Tůnová. Vyučila se cukrářkou, vystudovala střední školu ukončenou maturitou v Bzenci a DPS v Brně. Patří mezi nejlepší odborníky v práci s karamelem a karamelovými ozdobami, je lektorkou práce karamelových a kandytových ozdob v kurzu UNIV. Zúčastnila se soutěží GastroHradec 2007 – stříbrné pásmo, Najkrajši květ z karamelu v Bratislavě 2008 – zlaté pásmo, GastroHradec 2009- zlaté pásmo, Tescoma Cup 2014, 2015 - zlaté pásma
Naposledy získala ocenění v březnu na Gastro Kroměříž 2016 – 1. místo.
Program:
- výroba monumentu dle přiložené fotografie o rozměru šířka 40cm, délka 50cm, výška 50cm
- vaření karamelu s cukru
- tažený karamel – květy, mašle
- foukaný karamel – kulička, labuť
- litý karamel- 2x podstava, kuličky
V ceně kurzu
ČLEN AKC ČR - 9.000,- Kč včetně 21% DPH
NEČLEN - 12.000,- Kč včetně 21% DPH
- receptura s technologickým postupem
- suroviny (cukr, barvy, atd.)
- pracovní a ochranné pomůcky
- certifikát o absolvování kurzu
S sebou:
pracovní oděv
Pevný obal na přepravu monumentu o rozměru šířka 40cm, délka 50cm, výška 50cm
(např. polystyrenový nebo plastový popřípadě karton)
Uzávěrka přihlášek je 30. září 2016. Poplatek za kurz musí být uhrazen do data konání kurzu. On-line přihlášky naleznete na www.akc.cz. Na základě zaslané přihlášky bude vystavena faktura a zaslána e-mailem. Možnost ubytování a strava na hotelu školy, (není zahrnuto do ceny kurzu)Reservace ubytování Libuše Maléřová tel. 605 304 988
Informace: brno@akc.cz , akcbrno2015@atlas.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.