Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

TŘETÍ ROČNÍK SLOVÁCKÉHO FESTIVALU CHUTÍ A VŮNÍ

TŘETÍ ROČNÍK SLOVÁCKÉHO FESTIVALU CHUTÍ A VŮNÍ

13. 9. 2016 - První říjnová sobota patří v Uherském Hradišti gastrofestivalu, na kterém se schází především milovníci tradiční slovácké kuchyně, a to jak producenti, tak i konzumenti. Letošní ročník však přináší jednu zásadní změnu – festival se bude odehrávat v prostorách letos nově otevřeného Muzea v přírodě Rochus. P

„Využití objektů muzea umožňuje ukázat tak přímo na místě návštěvníkům, v jak skromných podmínkách naši předci připravovali jídlo, jak se pekl chléb v chlebové peci nebo jak se stolovalo. Praktické ukázky v autentických dobových podmínkách muzejní expozice pomohou dokreslit celkový obraz ne vždy jednoduchého každodenního života našich babiček,“ vysvětluje Ing. Stanislav Blaha, předseda správní rady Regionu Slovácko.

V zemědělských usedlostech z Boršic a Tučap budou od brzkého rána v kamnech zatápět hos podyně a pak po celý den vařit nejrůznější dobroty, z chlebové pece bude vonět čerstvý chléb, opodál pak zabijačkové speciality. „Návštěvníci si budou moci vyzkoušet přípravu sýra a také jej ochutnat, seznámí se s chovem ovcí, koz, hus a dalších domácích hospodářských zvířat, která byla dříve běžnou součástí téměř každého obydlí. Ochutnat bude možné rovněž med a další produkty, bylinkářky pak představí základy bylinkové zahrádky, které hospodyně běžně používaly při přípravě jídel,“ uvedl ředitel Park Rochus, o.p.s.

Text a foto: PhDr. Jan Blahůšek, PhD.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz