5. 8. 2016 - Není víno jako víno. Své o tom ví sýrařky ze Zlína, které se rozhodly rozšířit svůj sortiment o speciální bylinková vína. Hlavní prioritou je ruční pečlivá práce, která vyniká při sběru plodin i v citlivé výrobě samotného vína.
Pro výrobu vín se užívají vždy vysoce kvalitní suroviny, které odpovídají náročným požadavkům a dávají vzniknout velmi zajímavému sortimentu bylinných vín. Důraz je kladen jak na kvalitu, tak na vytříbenost chutě i barvy s ponecháním všech vlastností jednotlivých druhů bylin.
Sběr plodin se odehrává výlučně v bělokarpatských lokalitách valašských kopců, luk a hájů,“ uvádí sýrařky. Vína vyrábí společnost Valašský produkt. Vyzkoušet můžete různé druhy – například aróniové, bezinkové, kopřivové, pampeliškové či petrklíčové. „Tato vynikající vína si můžete koupit u nás v sýrárně, tak neváhejte a stavte se. Máme je všechna ochutnaná a jsou výborná,“ usmívají se sýrařky. Pokud se stavíte, určitě vám k sýrům doporučí i patřičný sýr.
Tex a foto: Vemena, Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.