Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ČAJOVÉ EXPERTY UBYTOVALI V BUDHISTICKÉM KLÁŠTEŘE

ČAJOVÉ EXPERTY UBYTOVALI V BUDHISTICKÉM KLÁŠTEŘE

11. 8. 2016 - Česká čajová scéna je na vysoké úrovni a snese ta nejpřísnější světová měřítka. S takovým poznatkem se přednedávnem z jihokorejského Soulu vrátili Jaromír Horák a Karel Veverka, kteří tam v červnu reprezentovali Českou republiku na mezinárodní čajové soutěži Tea Masters.

Jihokorejští organizátoři teatenderům připravili nabitý, téměř týdenní program. Zahrnoval návštěvy důležitých pěstitelských oblastí, muzea čaje, výzkumného čajového ústavu nebo ubytování v buddhistickém klášteře. Velkým zážitkem byl také workshop, na němž si každý vyrobil svůj vlastní čaj.

02854-8.jpg

Oba čeští reprezentanti, kteří do světového finále Tea Masters Cup postoupili z letošního premiérového národního kola pořádaného Českou barmanskou asociací, se shodují, že šlo o skvělou příležitost poznat kolegy z celého světa. Uvědomili si také, že česká čajová scéna je na velmi dobré úrovni a její aktéři se nemusejí obávat mezinárodního srovnání.

02854-woman-801697__180.jpg

„Nenechejme se zastrašit vysokým počtem zúčastněných zemí. Soutěže, které pořádáme pod hlavičkou České barmanské asociace v rámci sekce Czech Teatenders, jsou dobrou přípravou. Šanci na solidní umístění mají i naši studenti gastronomických škol, s nimiž spolupracujeme,“ podotkl soutěžící v Čajové degustaci Karel Veverka s tím, že popularita čaje je na vzestupu nejen u nás, ale i minimálně v celoevropském měřítku.

text a foto: CBA, Tea Masters, Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz