Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinobraní, která byste si neměli nechat ujít - Mikulov

Vinobraní,  která byste si neměli nechat ujít - Mikulov

12. 8. 2016 - Pálavské vinobraní (9. - 11. září) je tradiční festival vín, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním uměleckým programem. Součástí programu jsou koncerty hvězd české i slovenské hudební scény, stánky s vínem, burčákem a gastronomickými specialitami.

Jako každý rok proběhne vinobraní o druhém zářijovém víkendu téměř po celém městě Mikulov. Hlavní hvězdou vinobraní bude opět víno v rozmanitých podobách. Celkově se na této velkolepé oslavě vína představí více než 400 vzorků bílých, růžových a červených vín z mikulovské vinařské podoblasti. Prohlídky a řízené degustace čekají i v dalších prostorách zámku a několika místních vinařstvích. V Kapucínské ulici vyroste vinařské městečko se stánky jednotlivých výrobců vína. Po celý víkend bude také u Udírenské věže zámku ke zhlédnutí prezentace klasického zpracování hroznů na ručním mlýnku a pomocí mechanického lisu. Celé tři dny bude v hlavním sále zámku probíhat veřejná ochutnávka vín z Národní soutěže vín mikulovské vinařské podoblasti.

02856-thumbnail_177_200_346247_IMG_5417_HDR.jpg

V rámci vinobraní proběhne i Mistrovství ČR v rozeznávání vůní. Více informací naleznete zde: http://www.palavske-vinobrani.cz/

 

Text a foto: MÚ Mikulov

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz