Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lázně Luhačovice pokračují v modernizaci energetiky

Lázně Luhačovice pokračují v modernizaci energetiky

15. 8. 2016 - Lázně Luhačovice, a. s., budou ve 2. pololetí pokračovat v zásadní modernizaci energetického hospodářství. V rámci modernizace nahradí centrální rozvod páry horkou vodou. Zahájení projektu bude v průběhu srpna a s ukončením se podle plánu počítá v březnu 2017. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s.

„V loňském roce bylo centrální zásobování teplem prostřednictvím páry v hotelech Palace a Morava nahrazeno lokálními plynovými kotelnami. Cílem letošní modernizace je přechod na novou efektivnější technologii a po více než padesáti letech nahrazení již dosluhujícího parovodu. Zásadní změna již byla nevyhnutelná. Výroba tepla bude nejen ekonomicky výhodnější, ale i šetrnější k životnímu prostředí. Náklady na realizaci dosáhnou 65 mil. Kč. V krátkodobém výhledu plánujeme i dostavbu lázeňského penzionu Riviera a rozšíření dětské léčebny Vítkov. A pokud uspějeme s žádostmi o dotační podporu, pak do dvou let předpokládáme zahájení obnovy kolonády a haly Vincentka,“ naznačil plán investic J. Dědek.

02860-hotel_palace.jpg

Akciová společnost Lázně Luhačovice pokračuje v masivních investicích, které posilují její pozici nejnavštěvovanějších moravských lázních a lázeňské jedničky v Luhačovicích. Lázně letos získaly od Evropského svazu lázní jako vůbec první společnost v České republice prestižní certifikát za vítězství v soutěži ESPA Innovation Awards 2016 za nejlepší evropskou inovaci v oblasti léčebného lázeňství. Stalo se tak na konci května ve francouzských lázních Vichy. Oceněn byl projekt nového balneoprovozu, ve kterém jsou od března 2016 poskytovány uhličité koupele dětským pacientům.

Text a foto: Lázně Luihačovice

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz