Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinobraní, která byste si neměli nechat ujít - Znojmo

Vinobraní, která byste si neměli nechat ujít - Znojmo

16. 8. 2016 - Znojemské historické vinobraní, největší svátek vína v naší republice, proběhne o víkendu 16. až 18. září v městské památkové rezervaci ve Znojmě. Návštěvníky čeká velkolepá historická slavnost, rytířské turnaje, historické tržnice s ukázkami řemesel, vojenská ležení, ulička chudiny a bohatý kulturní program, který proběhne na 10 scénách.

Základním pilířem historického programu je unikátní průvod krále Jana Lucemburského, který je lákadlem pro milovníky výpravných historických slavností. Jde o monumentální divadlo za účasti více než 450 kostýmovaných postav. V pátek tradičně za svitu pochodní projde městem průvod, zakončený ohňovou show na hlavní tribuně. Sobotní odpolední průvod graduje historickou scénou. Role krále se opět ujme znojemský rodák Miroslav Hrabě a jeho krásnou polovičku ztvární znojemská herečka Šárka Drozdová.

O vinobraní budou otevřeny desítky mázhauzů. Návštěvníci se budou moci zastavit nejen na hlavních scénách na Masarykově a Horním náměstí, kde se mohou těšit na hvězdná jména jako  Divokej Bill, Jelen, Katapult, Bratři Ebenové, Škwor, Eva Pilarová nebo Marta Jandová. Mohou zavítat i na Vinný trh, do uličky chudiny, k rotundě sv. Kateřiny nebo do prostoru na Káře, který je věnován alternativní hudbě a představí se zde např. Květy, Fru Fru, Abraxas či Barbora Poláková. Určitě byste si neměli nechat ujít ochutnávku vín VOC Znojmo, která se stala již tradiční součástí vinobraní. Jednodenní vstupné k dostání od 230 Kč.

02862-znojmo_1.jpg

Více informací naleznete zde: http://www.znojemskevinobrani.cz/

 

text Omnimedia, foto: MěÚ Znojmo

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz