Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Muzeum řeznictví Valašské Meziříčí oslaví narozeniny

Muzeum řeznictví Valašské Meziříčí oslaví narozeniny

19. 8. 2016 - Řeznickou slavností oslaví Muzeum řeznictví Valašské Meziříčí v sobotu 17. září své první narozeniny. Pestrý odpolední program slavnosti láká od 13 hodin především na dobré jídlo a pivní originály minipivovaru Paličák, chybět nebude ani kvalitní muzika a doprovodný program pro rodiny s dětmi.

Dějištěm Řeznické slavnosti bude Muzeum řeznictví a prostorné nádvoří před ním. Těšit se můžete na gastrošou Jana Peroutky a oblíbenou kapelu Rockoví lišáci. Vstup na celou akci je zdarma. Slavnost se koná v termínu mezinárodního folklorního festivalu Babí léto, z centra dění festivalu od amfiteátru k Muzeu řeznictví a zpět přepraví návštěvníky oblíbený vláček.

Bohaté chuťové zážitky slibuje pohoštění firmy Gastroprodukt a speciality nejen na grilu od šéfkuchaře Jana Peroutky. Kvalitní gastronomické zážitky navíc zpestří nabídka jedinečných pivních originálů. Těšit se můžete na to nejlepší z minipivovaru Paličák a na jedinečnou nefiltrovanou dvanáctku Řeznický lev, kterou v Palačově vaří exkluzivně jen pro Muzeum řeznictví.

„Dobré jídlo a dobrá muzika patří u nás v muzeu k sobě. Návštěvníky potěší valašské cimbálovky Polajka a Beskyd. Rockový nářez předvedou populární Rockoví lišáci. Pro děti jsme připravili skákací hrad a ukázku hasičské techniky,“ prozradil pořadatel akce Aleš Linduška, manažer Muzea řeznictví.

Během celého sobotního dopoledne mohou návštěvníci Řeznické slavnosti nahlédnout do atraktivní expozice řeznického řemesla přímo v muzeu. Zakoupit zde mohou také originální suvenýry, turistické vizitky, dárkové vstupenky do Muzea řeznictví a pivní speciál Řeznický lev. Vláček bude z amfiteátru festivalu Babí léto do Muzea řeznictví vyjíždět celé odpoledne vždy v celou hodinu po dobu trvání slavnosti, zpět z řeznického muzea k amfiteátru dopraví zájemce vláček vždy půl hodiny potom.

02869-Program_Muzea_reznictvi_zari_2016.jpg

Muzeem řeznictví prošlo od jeho otevření už více než 5 tisíc návštěvníků. Atraktivní program nabízí muzeum během celého roku. Oblíbené jsou exkurze s ochutnávkou valašských masných a uzenářských specialit partnerů muzea MP Krásno a Řeznictví H+H. Pro školy nabízí muzeum zajímavé exkurze historií a současností řeznického řemesla. Nezapomenutelnou součástí prohlídky je filmová projekce mapující vývoj řeznického řemesla od tvůrců populárního valašského filmu Děda. Nově připravilo Muzeum řeznictví spolu se svými partnery pro návštěvníky zážitkový zájezdový balíček „Chuť Moravy“, více se dozvíte na www.muzeumreznictvi.cz.

 

Text a foto: Muzeum řeznictví, Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz