22. 8. 2016 - Archeoskanzen Modrá na Uherskohradišťsku pro návštěvníky opět připravuje ve spolupráci s o. s. Kunovjan a o. s. Velkomoravané Den medu a medoviny. Letošní, již třináctý ročník proběhne v sobotu 27. srpna.
Jelikož je součástí programu mimo jiné i velmi atraktivní košt medovin a ochutnávka medů, nabízíme Vám zde tedy možnost prezentovat své výrobky. Minimální množství jednoho vzorku medu od ochutnávky je sklenička 0,2 l se stručným popisem, medoviny do soutěže o titul „Král medoviny 2016“ 1 litr, také se stručným popisem. Vzorky medoviny bude anonymně hodnotit komise den před akcí a vítěz bude oceněn titulem „Král medoviny 2016“. Nejchutnější med pak vyberou samotní návštěvníci přímo při akci.
Akci tradičně zahajuje od 11 hodin jarmark medových výrobku a včelích produktů. Od 14 hodin proběhne divadelní představení pro děti a také se otevře košt medovin a ochutnávka medů. Proběhne také oblíbená soutěž ve stloukání másla, praktické ukázky využití medu v kuchyni budou k vidění (a ochutnání) v přilehlém Hotelu Skanzen. Součástí letošního ročníku bude již od úterý 23. 8. řezbářské sympózium na téma vyřezávané klátové úly.
Text a foto: Archeoskanzen Modrá, Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.