22. 8. 2016 - Jaroslav Klár. Začínal v restauraci Jazz Tibet Clubu v Olomouci. Pak přešel do kuchyně hotelu Hesperia, později působil čtyři a půl roku v restauraci Podkova. Pracoval také tři roky ve čtyřhvězdičkovém hotelu v italském Rimini.
Když se vrátil do Olomouce, otevřel zde restauraci Abasta. Nyní je šéfkuchařem v restaurantu Lobster. Sleduje nejnovější trendy, pravidelně se účastní mezinárodních soutěží. Je členem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Světové asociace kuchařských spolků WACS. V roce 2015 získal bronzovou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové za přínos pro českou gastronomii.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.