Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mistři ve vaření kotlíkového guláše jsou z Olomouce

Mistři ve vaření kotlíkového guláše jsou z Olomouce

26. 8. 2016 - Asociace kuchařů a cukrářů, pobočka Severní Morava a Slezsko, pořádala v sobotu 20. srpna na výstavišti Flora Olomouc 2. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkového guláše. Vařit tento pokrm tradičním způsobem na ohni přijely týmy z různých koutů naší vlasti. Podle propozic soutěže měly 2-5 členné týmy připravit nejméně 5 litrů guláše za 4 hodiny.

Úderem desáté hodiny na olomouckém orloji rozdělali členové týmů oheň pod svými kotlíky a začali s přípravou guláše. Byl zde k vidění guláš z divočáka, hovězí kližky a také vepřové guláše z plecka nebo kýty. Varianty tohoto pokrmu jsou rozmanité.  Po čtyřech hodinách vaření předkládali soutěžící své guláše na ohodnocení hodnotící jury, která zasedla ve složení Šárka Rafajová (šéfkuchařka společnosti Sodexho), Ing. Václav Forman (předseda AKC, pobočky Severní Morava a Slezsko, certifikovaný komisař AKC  ČR) a Karel Drápal (místopředseda AKC, pobočky Severní Morava a Slezsko, certifikovaný komisař AKC ČR). Určit pořadí nebylo snadné. Guláše byly výborné, týmy předvedly kvalitní výkony. Po sečtení bodů následovalo na podiu výstaviště Flora vyhlášení výsledků:

1. místo: BRATŘI V TRIKU, Olomouc (Tomáš Janíček, Josef Janíček)
2. místo: IMAGE TEAM, Čeladná, Beskydy (Marek Polach, Kamil Kula, Michaela Polachová)
3. místo: GRYFNE FRELE, Katowice, polské Slezsko (Izabela Zemla, Joanna Pahuda, Natalia Pahuda). Dívčí tým byl příjemným zpestřením soutěže.

02882-IMG_20160820_150357_1.jpg

Ochutnat soutěžní guláše přišli také populární televizní a rozhlasový moderátor Alexandr Hemala a zpěvačka Marcela Holanová. Počasí nám přálo, celý den bylo krásně slunečno, tak se celá akce vyvedla.

Na závěr bych chtěl poděkovat vedení výstaviště Flora Olomouc za podporu a vstřícnost.

text: Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz