2. 9. 2016 - „Nápad uspořádat 3. a 4. září kulinářský festival v našem městě se mi moc líbí. Vaření je současný fenomén, o který se zajímá spousta lidí. V Olomouci na tuto akci přišlo patnáct tisíc lidí. Nepochybuji, že zaujme i obyvatele a návštěvníky Zlína,“ uvádí primátor Miroslav Adámek, který nad projektem převzal záštitu.
Návštěvníci ve stáncích v areálu naleznou i vyzrálá hovězí masa, speciality ze zvěřiny, šneky, sýry, lanýže, husí a kachní delikatesy, vegetariánská jídla, regionální potraviny, sladkosti z nejlepších cukráren, zmrzliny, různé druhy piv, vín, destilátů, káv a čajů. Mohou zde dále ochutnávat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Například gastrohmyz (viz. úvodní foto), Své pokrmy zde nabídnou například kuchaři zlínských restaurací Tomášov, Fit Foodie, U Johana (viz. foto - pečené koleno), Maxima, z velkokarlovické Lanterny, olomouckého Lobsteru nebo pražského podniku Sri Lanka Curry House.
Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, jenž není svázán žádnými hranicemi. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.
Jedinou měnou ve festivalovém areálu je grešle (1 grešle = 25 Kč), které je možné již nyní zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou k dostání v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.
Text a foto: Kateřina Martykánová, PR manažer projektu
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.