2. 9. 2016 - V sobotu od 10 hodin můžete v areálu zámeckého parku ve Zlíně na Garden Food Festivalu ochutnat zauzený kachní jazyk, foie gras, vcelku pečeného býka, vyzrálé hovězí, lahodné jehněčí, potemníka na salátku, šneky v česnekovém másle, králičí hřbet, rumunské pastrami, či brazilské paoeu...
výčet pokračuje specialitami jakými jsou srílanské rolky, grilované tygří krevety, ústřice, mečouna, zmrzlina z mrkve, kachních jater nebo kozího mléka, ale i grilovaná kolena, halušky, delikatesní klobásky, šunka a koláče.
Návštěvníci mohou vyzkoušet i několik druhů kávy nebo čaje, nebudou chybět ani různé druhy tuzemského i zahraničního vína, piva a destilátů. Na své si na festivalu přijdou i příznivci raw a veganské stravy. „Nabídka restaurací a regionálních vystavovatelů je tak široká, že jistě uspokojíme i ty nenáročnější gurmety,“ uvádí za organizátory Garden Food Festivalu Pavel Vysloužil a dodává: „Počasí nám jistě bude přát, takže rozhodně doporučujeme vzít s sebou piknikovou deku. Kdyby náhodou sprchlo, návštěvníci mají k dispozici dostatek míst ve velkoplošných stanech.“
Kromě jedinečné příležitosti ochutnat to nejlepší od místních i přespolních šéfkuchařů se milovníci kvalitní gastronomie mohou během víkendu těšit i na pestrý program na hlavním Gastro Mach pódiu, které bude umístěné ve spodní části zámeckého parku. „V sobotu i v neděli na hlavním pódiu představí své kuchařské umění šéfkuchař Jan Punčochář, lidé se mohou těšit na gastronomické překvapení Markéty Hrubešové nebo na netradiční hmyzí speciality,“ představuje program Pavel Vysloužil. V sobotu návštěvníci nahlédnou do světa whisky, zjistí, co všechno umí vykouzlit šikovný barista v šálku kávy nebo jaké „voňavé“ dobroty se dají vytvořit z olomouckých tvarůžků. Hlavním hostem nedělního programu pak bude šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Ten se kromě jiného utká v dramatickém kuchařském duelu s Přemyslem Kosem z restaurace U Johana.
Garden Food Festival je otevřený návštěvníkům všech věkových kategorií. Kromě spousty skvělých dobrot zde právě ti nejmenší, ale i ti hravější dospělí, naleznou také spoustu zábavy a poučení. K dispozici bude například stan interaktivního muzea vědy Pevnost poznání z Olomouce, který nabídne zábavné fyzikální pokusy s jídlem nebo různé logické úkoly. Ve frgálové manufaktuře zase bude možné vyzkoušet si výrobu pravých valašských frgálů z Velkých Karlovic. Návštěvníci mohou také využít možnosti podívat se za zvýhodněnou cenu na unikátní interaktivní výstavu Orbis Pictus Play na zlínském zámku. “Expozici mohou navštívit s 30% slevou, a to nejen v době konání festivalu, ale po předložení vstupenky z Garden Food Festivalu až do 31. října,“ uvádí Jarmila Záhorová, ředitelka společnosti Zlínský zámek.
Další info, foto a videa najdete na gardenfoodfestival.cz nebo na fb gardenfoodfestival
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.