Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejlepší české víno najdeme v Praze

Nejlepší české víno  najdeme v Praze

8. 9. 2016 - Ano, není to omyl. To nejlepší víno z vinařské oblasti Čechy pochází z pražské vinice! V Národní soutěži vín za vinařskou oblast Čechy se stal šampionem Hibernal 2015 české zemské víno ze Sklepu Grébovka.

Viniční trať Grébovka je součástí parku s názvem Havlíčkovy sady a krásnou vzpomínkou na vinařskou slávu samotné Prahy. “Tento Hibernal je typickým představitelem vín z vinařské oblasti Čechy a zároveň ctí ročník 2015. Na první pohled je sympaticky zlatavý s příjemnou a decentní citrusovou vůní. V chuti je patrná ryzlinková lipovinka a grepová kůra s příjemnou minerálností v dochuti ,“ sděluje Pavel Bulánek, výrobci Šampiona ze Sklepu Grébovka.

V soutěži bylo hodnoceno 90 vín, která získala 9 zlatých, 21 stříbrných a 2 bronzové medaile. V jednotlivých kategoriích byla zastoupena bílá vína suchá a polosuchá 41 vzorky, bílá vína polosladká 12, sladká vína 1, růžová vína 2, červená vína suchá a polosuchá 32 a jakostní šumivá vína 2 vzorky. Z odrůd byl nejvíce zastoupen Ryzlink rýnský s 15 vzorky. Ročníkově bylo nejvíce vín ročníku 2015, a to se 68 vzorky.

„Nominační výstava VO Čechy opět ukázala sílu a kvalitu českých vín. V letošním roce se hodnocení konalo v Kutné Hoře a stejně tak i slavnostní vyhlášení vítězů, předání cen a především degustace všech soutěžních vzorků se uskuteční tamtéž. V klášteře sv. Voršily se v sobotu 24. září uskuteční již 25. ročník Svatováclavských slavností a stovky návštěvníků z celé republiky přijdou ochutnat to nejlepší z vinařských Čech. Ani Vy si nenechte ujít tuto vzácnou příležitost,“ zve na blížící se výstavu českých vín Stanislav Rudolfský, pořadatel Národní soutěže vín oblasti Čechy.

Do celostátního kola Salonu vín - národní soutěže vín bylo nominováno z vinařské oblasti Čechy 73 vín. Nominovaná vína budou spolu s ostatními postupujícími víny z vinařské oblasti Morava soutěžit o postup do finále a titul absolutního Šampiona a umístění v Salonu vín ČR, celoroční degustační expozici vín ve Valticích.

Text a foto: Omnimedia Praha

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz