Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Barmanská soutěž ve Vizovicích zná své vítěze

Barmanská soutěž ve Vizovicích zná své vítěze

9. 9. 2016 - Již po šestnácté v řadě pořádala v sobotu 3. září 2016 vizovická likérka RUDOLF JELÍNEK mezinárodní barmanskou soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP. Tentokrát se o tituly v kategoriích FANCY a BASIC DRINK utkalo13 účastníků z řad profesionálních barmanů, první místo v obou kategoriích vyhrál Tomáš Kubíček z České barmanské školy.

Spoluorganizátorem a odborným garantem soutěže byla Česká barmanská asociace a díky tomu se výsledné body soutěžícím započítávají do soutěže o Barmana roku České barmanské asociace.

Celkem se letos do soutěže přihlásilo 13 špičkových profesionálních barmanských osobností, a to jednak z České republiky, ale také ze Slovenska nebo  Estonska.

Barmani soutěžili ve dvou kategoriích. V první z nich připravovali účastníci tzv. FANCY COCTAIL, tedy drink zcela podle své vlastní fantazie a umu, ale s využitím jakéhokoliv druhu ovocného destilátu z produkce společnosti RUDOLF JELÍNEK.

Cílem druhé kategorie BASIC DRINK bylo vytvořit míchaný nápoj vhodný pro běžnou gastronomii s tím, že soutěžící si museli vystačit pouze se třemi ingrediencemi. A to od hlavních partnerů soutěže, R.JELÍNEK, MONIN a COCA COLA. Výkony profesionálních barmanů posuzovala porota složená z řady renomovaných osobností nápojové gastronomie.

Vůbec nejvíce zaujal porotu v kategorii FANCY DRINK Tomáš Kubíček s drinkem PlanterSour, ve kterém propojil meruňkovici R. JELÍNEK a agricolerhum Saint James Royal Amber.

02899-10.jpg

V kategorii BASIC DRINK zvítězil tentýž soutěžící s drinkem ŽIVICA, ve kterém zkombinoval slivovici, slanou grapefruitovou šťávu a MONIN okurkový sirup.

Kromě hlavního soutěžního programu se barmani i obecenstvo mohliv sobotu účastnit řady doprovodných aktivit. V rámci exkurze si prohlédli areál likérky, bylo možné se zúčastnit workshopu o whisky (konkrétně značky Glen Moray),rumech (agricole rum SAINT JAMES) či barmanských sirupech MONIN. Zájem byl také o řízenou degustaci ročníkové Vizovické slivovice. Vedle destilátů se ochutnávalo také víno z vinařství Zlomek a Vávra a pivo z Pardubického pivovaru Pernštejn. Drinky dle vlastní receptury si mohl každý zkusit umíchat v Red Bull Lab Bar. Celodenní program uzavřela večeře připravená formou foodpairingového menu, kdy byl každý chod doprovázen zvlášť vybraným destilátem nebo koktejlem.

02899-6.jpg

Více info včetně receptur úspěšných drinků najdete na www.jelinek.cz

Text a foto: L. Kadeřábková, PR kontakt

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz