Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Designový hotelový šperk v městě pod Ještědem

Designový hotelový šperk v městě pod Ještědem

14. 9. 2016 - Designové pokoje v libereckém Pytloun Grand Hotel Imperial jsou galerií soudobého českého designu. Každý z 36 designových pokojů navrhl jiný přední český architekt, designér či studio a každý pokoj má tak svou unikátní atmosféru.

Hotel Imperial v Liberci byl postaven ve 20. letech minulého století jako konstruktivistická stavba s prvky art deco. V 80. letech prošel nechvalně proslulou „renovací“, která pohřbila téměř vše z jeho prvorepublikového kouzla. Po sametové revoluci navíc budova řadu let chátrala a záchranou se jí stalo až to, že ji koupil liberecký hoteliér Lukáš Pytloun.

02907-Imperial_-_pokoj_403_-_Naruby_-_Borek_Sipek.jpg

Pokoj dle Bořka Šípka

 

Po rozsáhlé rekonstrukci bylo na podzim roku 2015 otevřeno prvních 67 standardních pokojů Superior a novou podobu dostala i známá restaurace Zlatý Kohout. Design interiérů je dílem renomovaného studia Vrtiška ◦ Žák. První noc v 67 standardních pokojích byla hostům nabídnuta ve veřejné on-line aukci, která se setkala s pozitivními ohlasy a jejíž výtěžek putoval na dobročinné účely.

02907-Imperial_-_pokoj_518_-_Jizersky_pokoj_-_David_Vavra.jpg

Pokoj dle Davida Vávry

 

Na jaře 2016 byla následně otevřena a představena první řada 19 designových pokojů a v červnu pak druhá (celkem 36 originálních designových pokojů). V rámci České republiky i celé Evropy se jedná o zcela ojedinělý projekt – každý z pokojů vytvořil jeden renomovaný architekt, designér či architektonické studio a v celkovém úhrnu tak „východní křídlo“ Pytloun Grand Hotelu Imperial tvoří jakousi galerii soudobého českého interiérového designu. Mezi autory pokojů patří například Chybik+Kristof Architects, Bořek Šípek, David Vávra, Michal Kunc, Petr Stolín, Vít Janečka či Ivo Prokel.

02907-Imperial_-_pokoj_418_-__UAXdesign_-_Radek_Leskovjan_(1).jpg

Pokoj dle Radka Leskovjana

Část architektů je členem sdružení Czech Deco Team, které celý projekt rekonstrukce GHI od počátku podporuje, ať už výběrem architektů či dodávkami části vybavení designových pokojů.

Text a foto:Ondřej Hampl, Managing Partner

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz