2. 2. 2012 - S přicházejícími paprsky se probouzí vše, co v zimě spalo. Stejně tak i náš organismus pomalu startuje. Vkročte do tohoto období jako nový člověk, očistěte své tělo od všech usazených škodlivin nasbíraných přes zimu. Obměňte svůj jídelníček a odlehčete ho.
Mlékárna Valašské Meziříčí přináší tip na vitamínový salát, který spojuje zdravou zeleninu s acidofilním mlékem. Ten nasytí a navíc dodá dostatek zdraví prospěšných látek obsažených v zelenině i acidofilním mléku. To chutná dětem i dospělým a navíc obsahuje bifidogenní mikroorganismy pozitivně ovlivňující trávící ústrojí. Tím příznivě působí na celý lidský organismus.
„Stejně jako všichni ostatní, i my v Mlékárně Valašské Meziříčí potřebujeme po zimním a vánočním období nastartovat a očistit organismus a dodat tělu důležité vitamíny a mikroorganismy obsažené v našich produktech,“ říká Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Proto jsme se rozhodli dát dohromady takové produkty, které by splňovaly dané požadavky a zároveň byl recept lahodný. Výsledkem je vitamínový zeleninový salát s acidofilním mlékem. To je velice prospěšné pro lidský organismus, podporuje trávení a posiluje obranyschopnost, která je v těchto chladných dnech velice důležitá,“ dodává Zdeněk Bukovjan.
Jaký je rozdíl mezi acidofilním mlékem a kefírem?
- acidofilní a kefírové mléko obsahuje mikroorganismy Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus thermophilus, což jsou probiotické kultury, které výrazným způsobem ovlivňují složení střevní mikroflóry
- kefírové mléko by mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených v právních předpisech
- rozdíl mezi acidofilním a kefírovým mlékem je především v použití mikrobiálních kultur
- jak kefírové, tak acidofilní mléko se řadí do kysaných mléčných výrobků
Vyzkoušejte i Vy recept Mlékárny Valašské Meziříčí na vitaminový salát s Acidofilním mlékem. Nejenže si pochutnáte, ale uděláte také něco pro své tělo. Navíc proč se po zimním období nezačít rychle cítit lépe?
Recept na Vitaminový salát
Co potřebujeme:
• 1 hlávkový salát
• 2 svazky ředkviček
• 250g cherry rajčátek
• 1 svazek naťové cibulky
• jedna salátová okurka, rukola
• 4 vejce
• acidofilní mléko
• sůl, pepř a bylinky dle chuti
Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit vejce, která poté nakrájíme na čtvrtiny, zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. V míse vše smícháme, přidáme acidofilní mléko Mlékárny Valašské Meziříčí a důkladně promícháme. Salát osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Můžeme dozdobit pažitkou a lístky rukoly. Jako přílohu podáváme cereální pečivo.
Doba přípravy 30 minut
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.