7. 10. 2016 - ZLÍN - Festival Kávafest 2016 je v plném proudu. Na svůj vrchol ale teprve čeká. Hlavní akcí je totiž Den kávy na zámku ve Zlíně. Pokud vás tedy zajímá kofeinové potěšení a vše, co s ním souvisí, nenechte si jej ujít. Pořadatelé slibují spoustu zajímavostí a hlavně chuťových zážitků.
Během tohoto týdne se ve Zlínském kraji koná příjemná akce pod názvem Kávafest 2016. Třešničkou na dortu bude Den kávy na zámku ve Zlíně, který se uskuteční v sobotu 8. října. „Zámek na jeden den obsadí stánky lokálních pražíren, u nichž budete moci ochutnávat nejen espresso či cappuccino, ale také třeba filtrovanou kávu připravenou různými způsoby,“ prozradil organizátor akce Jaroslav Střecha. Návštěvníci si pochutnají na míchaných kávových drincích nebo si pořídí novou kávovou keramiku. „Určitě bych pozval na přednášky našich kávových odborníků – lidí z praxe, kteří návštěvníkům poradí jak na dobrou kávu, případně vybrat správný kávovar, či prakticky ukážou další možnosti přípravy kávy. Zajímaný bude určitě i program spolku Calma z Luhačovic. Jeho náplní je ochutnávka dvanácti druhů náhražkových káv i přednášky o kávě. K dispozici budou doplňkové informační materiály a Okrašlovací noviny o kávě i ukázky plodin na výrobu náhražkové kávy,“ doplnil pořadatel. Atmosféru zpestří obsluha v historických kostýmech i flašinetář.
Vstupné na akci je 50 Kč a všechny vstupenky budou slosovatelné o Knihy o kávě autorky Petry Veselé. V ceně vstupného je bezplatná účast na přednáškách (do vyčerpání kapacity míst) a po celý den zdarma, na zapití kávy, voda z nápojových automatů.
Více informací najdete na www.kavafest.cz a na www.facebook.com/kavafest .
10. 00 – 18.00 - Minitrh kávy: prezentace účastníků kávových trhů a ochutnávky
Dopolední blok přednášek:
10.10 - Caffezone: Italský způsob pražení kávy, servis, ukázka latte art
11.10 - Roman Hiller: Jak si vybrat domácí kávovar a dělat z něho dobrou kávu
12.10 - Adam Troubil (z kávové sekce České barmanské asociace): Různé varianty přípravy kávy
13. 10 - Borek Kunc: Příběh lokální pražírny JAMAI CAFÉ
Odpolední blok přednášek:
14.10 - Caffezone: Italský způsob pražení kávy, servis, ukázka latte art
15.10 - Roman Hiller: Jak si vybrat domácí kávovar a dělat z něho dobrou kávu
16.10 - Adam Troubil (z kávové sekce České barmanské asociace): Různé varianty přípravy kávy
17.10 - Borek Kunc: Příběh lokální pražírny JAMAI CAFÉ
Foto: barista Adam Troubil
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.