Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Velikonoční nádivka

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
Akademie Kvality

(na fotografii vlevo)

Počet porcí:
6-8 porcí

Doba přípravy:
60 minut

Suroviny potřebné na přípravu
10 ks den starých rohlíků
300 g vařeného uzeného masa
6 vajec
150 ml mléka
3 hrsti mladých kopřiv/ petrželky, pokud nemáte kopřivy
50 g másla
slunečnicový olej na vymazání pekáčku
špetka muškátového oříšku
sůl
čerstvě mletý pepř
 

Postup
Hlavička, velikonoční buchta, sekanice, sekanina, nebo velikonoční svítek. Tak se říká velikonoční nádivce, tradičnímu svátečnímu pokrmu a zároveň jedné z nejoblíbenějších příloh, která se během Velikonoc připravuje po celém světě v mnoha variantách. Podle tradice se podává na Bílou sobotu, kdy končí půst. „Půsťte“ se s námi do přípravy tradiční staročeské varianty s kopřivami, vláčnému těstu a zlatavé křupavé kůrce neodoláte! 1. Troubu předehřejte na 180 °C. 2. Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy. 3. Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte. 4. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám. 5. Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem. 6. Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz