Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na Karlovský gastrofestival zavítalo rekordních 41 tisíc lidí,

Na Karlovský gastrofestival zavítalo rekordních 41 tisíc lidí,

10. 10. 2016 - Rekordních 41 tisíc: tolik lidí podle oficiálního měření návštěvnosti zamířilo na 8. Karlovský gastrofestival, který se konal 1. a 2. října ve Velkých Karlovicích. Podle analýzy provedené mobilním operátorem O2 se tak oproti loňsku počet návštěvníků zvýšil téměř o 10 procent. A více než dvojnásobně přibylo hostů ze Slovenska.

Největší zájem byl tradičně o valašské frgály, které nabízela jak naše vlastní pekárna, tak i další pekařství z regionu. Za víkend se prodalo na šest tisíc frgálů,“ prozradil Tomáš Blabla.

Zpestřením gastrofestivalu byla účast hned dvou šéfkuchařů s michelinskou hvězdou. Maďar Ákos Sárközi z budapešťské restaurace Borkonyha připravil Michelinský oběd a Michelinskou galavečeři ve Spa hotelu Lanterna, velkému zájmu se těšila také kuchařská show nového českého „Michelina“ Radka Kašpárka z pražského Fieldu.

Během víkendu se uskutečnila také soutěž o nejlepší klobásu, v níž vyhrál amatérský výrobce Jiří Krist z Ratíškovic, a na závěr gastrofestivalu i tradiční soutěž o nejlepší frgál. V ní porotci posoudili šest desítek koláčů a jako nejlepší vyhodnotili makový frgál Mileny Borošové ze sousední obce Karolinka.

02952-soutez_frgalu.jpg

Termín příštího 9. ročníku Karlovského gastrofestivalu zatím nebyl vybrán. Ve hře je první nebo druhý říjnový víkend.

www.karlovskygastrofestival.cz

text a foto: Martina Žáčková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz