19. 10. 2016 - PRAHA - Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 21. října do neděle 23. října 2016 se uskuteční 5. Ročník Čokoládového Festivalu s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.
Čokoládový Festival 2016 v Praze, pořádaný agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000 m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
• Výstavu obalů čokolád z celého světa
• Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty
• Prodejní stánky partnerských organizací
Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.
Whirlpool zona: Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů z restaurace Lobster Olomouc, Jaroslava Klára, kde mohou zhlédnout přípravu neobvyklých jídel: Srnčí svíčková omáčka z lesním ovocem a čokolády, bramborovo mandlová kroketa nebo bramborové taštičky plněné čokoládovou ganáží. Chybět nebude ani kuchař David Cirkav, který ukáže přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: Veganská čokoláda s hoblinkami a pistáciemi nebo čokoládový „parfait“ s ovocem. Uvidíte kuchaře Jiřího Holuba, který bude prezentovat různé recepty jako je tortila plněná kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládovou omáčku s chilli, nebo chilli con carne s tmavou čokoládou a tortila chips. Pozvali jsme také kuchaře Michala Hruzíka, který bude prezentovat různé recepty: lívance s čokoládovým krémem a bezovou šlehačkou a dýňovou polévku s čokoládou. Inspirací pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.
V neděli 23.10. jsme pozvali jednoho z nejlepších českých „chocolatier“, Martina Pokorného (cukrárna St Tropez). Předvede výrobu úžasných pralinek.
Letos budeme vytvářet dílny. Společnost Meggle povede přípravu dezertu, jako panna cotta. Návštěvníci se také naučí, jak vytvořit úžasné recepty s novým robotem Thermomix® TM5.
Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 500 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Víno z Francie, Gold Pralines, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Sirupárna, Chocotherapia, …Čeká vás široká nabídka delikates a výrobků z čokolády, na které jen tak nezapomenete a které jste možná ještě ani neviděli. Například čokoládové pivo jen tak v nějakém supermarketu asi nekoupíte o čokoládovém kebabu nebo nářadí z výborné čokolády ani nemluvě.
Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!
Více informací na www.cokoladovy-festival.cz
Na Harfa ČokoFest už je připraven nabitý program (+ degustace zdarma).
Pátek 21. 10. :
• 14:30: Ilona Dostálová: Paleo nugátové řezy s hruškovými povidly
• 15:00: Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 15:45 : Ilona Dostálová: Slunečnicové kuličky s čokoládou
• 16:30: Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
• 17:10 : Ilona Dostálová: Paleo chléb se švestkovým krémem a čokoládou
Sobota 22. 10. :
• 10:15 : Ilona Dostálová: Datlovo – kokosové "margotky" s čokoládou
• 11:15 : Ilona Dostálová: Paleo chléb s pomerančovým krémem a čokoládou
• 11:45: Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 12:15: Ilona Dostálová: Hruškovo-čokoládový krém s kešu ořechy
• 12:30 : David Cirkvad: Čokoládový „parfait“ s ovocem
• 13:15 : Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
• 14:00 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster: Bramborové taštičky plněné čokoládovou ganáž
• 14:30 : David Cirkvad: Veganská čokoláda s hoblinkami a pistáciemi
• 15:30 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster: Čokoládová espuma vlašské ořechy v karamelu
• 16.15: Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster: Srnčí svíčková omáčka z lesním ovocem a čokolády, bramborovo mandlová kroketa
• 17:00 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster: Čokoládový dort bez mouky, glazované pomeranče s Grand marnier
Neděli 23. 10. :
• 10:30 : Jiří Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 11:15 : Jiří Holub (Siruparna.cz): Chilli con carne s tmavou čokoládou
• 12:30 : Michal Hruzík: dyňovou polévku s čokoládou
• 13:15 : Martin Pokorný výroba pralinek
• 14:00 : Martin Pokorný výroba pralinek
• 14:35 : Michal Hruzík: lívance s čokoládovým krémem a bezovou šlehačkou
• 15:10: Martin Pokorný výroba pralinek
Více informací na www.cokoladovy-festival.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.