24. 10. 2016 - Lázně Luhačovice, a. s., si dlouhodobě udržují pozici Slováky nejnavštěvovanějších českých lázní. Zároveň však poskytují Slovákům i možnost dobrého zaměstnání v atraktivním prostředí světoznámých lázní.
Ze současných 600 osob, které akciová společnost Lázně Luhačovice zaměstnává, je 32 původem ze Slovenska. Pravděpodobně jde i o nejvyšší počet Slováků zaměstnaných v jedněch z českých lázní. Společnost hodlá počty zaměstnaných Slováků zvyšovat a nahradit tak úbytek českého personálu, který dlouhodobě chybí, hlavně kvůli práci v Německu a Rakousku. Informoval o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s., Jiří Dědek.
„Luhačovice nejsou jen cílem lázeňských a wellness pobytů, či jednodenních výletů, ale více než 100 let i tradičním zaměstnavatelem Slováků a místem setkávání české a slovenské kulturní a politické reprezentace. Důvodem je jazyková, kulturní a geografická blízkost a bohatá historie vzájemných vztahů. Luhačovice jsou po silnici vzdáleny pouhých 25 km od hraničního přechodu Drietoma - Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy. Tato blízkost zatraktivňuje Luhačovice, neboť umožňuje zaměstnancům bezproblémové dojíždění z místa trvalého bydliště například na celý týden. Slováci v Luhačovicích nejčastěji zastávají pracovní pozice fyzioterapeutů, dále masérů a všeobecných sester,“ konstatoval J. Dědek.
Poukázal také na to, že zaměstnávání Slováků je bezproblémové, v ČR se uznávají doklady o vzdělání a praxi. Zkušenosti s nimi jsou velmi pozitivní. „V současnosti bychom rádi posílili tým a proto i na Slovensku hledáme nové pracovníky. Zájem máme o fyzioterapeuty, lékaře, maséry, číšníky, servírky a kuchaře. Lázně mohou nabídnout i ubytování za velmi přijatelné sumy. V současnosti navíc proběhly a probíhají rekonstrukce ubytovacích kapacit s cílem zvýšit jejich standard na vyšší úroveň,“ konstatoval J. Dědek.
text a foto: Lázně Luhačovice, a.s.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.