Štamgast & Gurmán

PĚNA Z RICOTTY S JAHODAMI

Autor receptu
Adéla Steinová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Naštěstí v dnešní době už nemusíme jako pohádková Maruška chodit pro jahody do hor za dvanácti měsíčky – ale jsou dostupné v kterémkoliv ročním období. Tyto červené plody obsahují vitamin C, kyselinu listovou, vlákninu i draslík... A také jsou symbolem smyslnosti a vyhlášeným afrodisiakem!

350 g ricotty, jahody, 1 malý citron, ½ lžičky skořice, 1 a ½ lžíce cukru, 1 lžíce rumu nebo koňaku
 

Postup
Jahody určené na přípravu pěny z ricotty pečlivě očistěte a nakrájejte na malé kousky. Rozmixujte je s cukrem a citronovou šťávou, z ricotty vypracujte krém. Krémovou ricottu přidejte k rozmixovanému ovoci a přidejte skořici. Přidejte rum a vše dobře promíchejte. Směs dejte do lednice, podávejte v pohárech či sklenicích. Můžete ozdobit kousky čokolády.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz