31. 10. 2016 - Severočeská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR Vás srdečně zve na seminář šéfkuchaře Radka Davida, který působí jako executive chef pro restauraci La Veranda a Babiččina zahrada v Praze a síť restaurací Oliva a restauraci La Veranda v Kyjevě.
Radek David se zúčastnil už víc než 60 kuchařských soutěží. Kromě ocenění v České republice má zlaté, stříbrné medaile a poháry z Rakouska (Warthu, Salzburku a Klagenfurtu), Německa (Norimberku a Stuttgartu) a Slovenska. Je šestinásobným nositelem ceny Rudolfa Přibyla na soutěži Gastrohradec pro nejlepšího kuchaře, mnoho medailí si přivezl jako člen Národního týmu AKC ČR ze světových soutěží v Singapuru, Lucemburku a Basileje a z kuchařské olympiády v Erfurtu, které se účastní 50 týmů světa.
Při přípravě jídel Radka vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě a sezónnosti. Ty pak pomocí techniky a poctivé kuchařské práce přetaví v jídlo ve vlastním moderním provedení. stylu podávání a vlastních chuťových kombinací.
Program semináře:
Amouse bouche
Hovězí vývar se zeleninou a koňakem
Pomalu pečený hovězí pupek
sladkokyselá zelenina a zauzená zakysaná smetana
Kulajda jinak
5 minutové vejce, křupavé brambory, houbové ragú s brambory a koprový olej
Pečený lososovitý pstruh
fenykl, pomalu vařené malé brambory v másle, citrónové pyré, holandská omáčka a olej z divokého fenyklu
Dančí hřbet
dýňové pyré, růžičková kapusta, křupavá taštička plněná rozdušenou zvěřinou a kaštany, glazzé s červeným vínem
Pre desert
Levandulová pannacota, malinová omáčka a lesní ovoce
NY cheesecake
Gel z černého rybízu, espuma z červeného rybízu a citrónové parfait
Více informací a přihlášku naleznete na webových stránkách AKC ČR http://www.akc.cz/seminar-367/seminar-degustacni-menu-pod-taktovkou-sefkuchare-radka-davida
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.