Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinská vína v centru Znojma

Svatomartinská vína v centru Znojma

3. 11. 2016 - Nová vína ročníku 2016 budete moci opět ochutnat i v samotném centru Znojma, a to v symbolickém termínu na svatého Martina, tedy 11. Listopadu, kdy pro vás Znojemská Beseda připravila jednodenní Slavnosti Svatomartinských a mladých vín.

Slavnosti se uskuteční v přízemních prostorách Minoritského kláštera a Rajské zahrady Jihomoravského muzea ve Znojmě na ulici Přemyslovců, které otevřou své brány v 11 hodin. V 11 hodin a 11 minut pak znojemský ponocný slavnostně odtroubí ten pravý čas k prvnímu možnému přiťuknutí mladým vínem a vinaři začnou nalévat první vzorky svěžích vín z letošní úrody. „Jsem velmi rád, že loňský první ročník Slavností mladých vín se setkal až s nečekaně pozitivním ohlasem, což byl pro nás jasný impuls uspořádat tuto akci i letos a dále ji rozvíjet,“ říká František Koudela, ředitel pořádající Znojemské Besedy. „Věřím, že si lidé cestu do Minoritského kláštera za jedinečným a nevšedním zážitkem z možnosti degustace mladých vín opět najdou,“ dodává Koudela.

V Minoritském klášteře tak na návštěvníky 11. listopadu od 11 do 21 hodin čekají mladá vína z vinařství Hanzel, Josef Kořínek, Lahofer, Líbal, Piálek a Jäger, Trávníček a Kořínek, Viktorín, Vinné sklepy Lechovice, Waldberg a Znovín. Ochutnávat je budou moci formou placené pochůzkové degustace. Nabídku lahodných vín doplní gastronomické speciality Restaurace Panorama a vínu do noty ladící Cimbálová muzika Denár. Těšit se můžete i na průvod Sv. Martina na bílém koni, který vyjde v 17 a v 19 hodin od Minoritského kláštera směrem k Mikulášskému kostelu a dále k Vlkově věži, kde bude pro zájemce připravena placená ochutnávka vín, kterou pro vás včetně průvodu zajistila agentura Navajn.

Vstup na akci je zdarma.

Slavnosti Svatomartinského a mladého vína se uskuteční za podpory Vinařského fondu České republiky a Jihomoravského muzea ve Znojmě. Více na www.znojemskabeseda.cz

Text: Jaroslav Chaloupecký, foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz