Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lidé v kraji přejí Bezručově chatě

Lidé v kraji přejí Bezručově chatě

4. 11. 2016 - Důležitou součástí grantového programu Radegast lidem je tradičně veřejné hlasování. V něm mohou místní obyvatelé rozhodnout, které projekty k ochraně a rozvoji Beskyd považují za nejlepší. Mezi několika tisíci hlasy získal největší podporu Klub českých turistů, který vybaví Bezručovu chatu na Lysé hoře lisem na odpady. Projekt tak i díky podpoře vřejnosti letos získal z programu Radegast lidem 200 tis. Kč.

V letošním roce získalo grant z programu Radegast lidem devět organizací, jejichž nápady vyhodnotila grantová komise jako nejpřínosnější. Všechny pak postoupily do veřejného hlasování, kde se ucházely o přízeň obyvatel regionu.

03007-Bezrucova-chata-292x188.jpg

Význam hlasování vyzdvihl ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Před pár dny jsem dostal na stůl výsledky průzkumu, který jsme si nechali zpracovat renomovanou agenturou ppm factum research. Vyplývá z nich, že Radegast patří mezi top 3 společnosti, které lidé v Moravskoslezském kraji považují za nejpřínosnější pro region. Jsem přesvědčen, že se tak vyslovili nejen díky našemu skvělému pivu, ale také díky tomu, že pravidelně podporujeme region prostřednictvím našeho grantového řízení a dáváme místním lidem možnost do toho formou hlasování mluvit.“

Největší podpoře se u veřejnosti těšil Klub českých turistů, který získal od Radegastu grant na nákup lisu na odpady pro Bezručovu chatu. Veřejnost svými hlasy významně podpořila i projekt vybudování toalet na Prašivé a šachisty z Beskydského šachového klubu.

Text a foto: Vladimír Jurina, PP

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz