Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Školní kychyně si svým vybavením nezadá se špičkovou restaurací

Školní kychyně si svým vybavením nezadá se špičkovou restaurací

16. 11. 2016 - Školní kuchyňský komplex, který jednoznačně patří k nejmodernějším a k nejzajímavějším ve Zlínském kraji, má k dispozici kunovická Základní škola U Pálenice. K nové unikátní jídelně, jejíž podoba vznikla díky spolupráci se studenty UTB Zlín, fakulty multimediálních komunikací, kteří projekt jídelny vytvořili jako svoji magisterskou studijní práci, aktuálně přibyla špičková kuchyně.

Co se všechno ve školní kuchyni změnilo? Především je v kuchyni nejmodernější stravovací technologie. Ať se jedná o myčky, kotle, sporáky či konvektomaty,

Nové zařízení umožňuje vařit receptury s implementací dietního systému do školního stravování. Za zmínku nepochybně stojí především multifunkční pánev FRIMA , která umí vařit (včetně těstovin), smažit, opékat až čtyřikrát rychleji, než jiná zařízení. A to vše v jednom přístroji. Jídla se mohou dusit při nízkých teplotách (zachová se tak mnohem vyšší kvalita pokrmů, vitamínů), konfitovat , popřípadě vařit metodou Sous-Vide, to vše i přes noc. V multifunkčních zařízeních se mohou připravovat kompletní pokrmy od základu pod maso až ke konečným přílohám. Proces vaření se kontroluje automaticky. Citlivé produkty jsou zpracovávány bez připálení či přichycení – výsledek je vždy 100% a optimální.

03032-P9018194.jpg

„Téměř sedmimiliónová investice do školní jídelny se může zdát ztečně vysoká, ale sama jsem měla možnost přesvědčit se, jaký je rozdíl v kvalitě jídel vycházejících z nové kuchyně,“ říká starostka města Kunovice Ivana Majíčková.

Zrekonstruované prostory jsou největší odměnou i pro kuchařky, které kromě stavebních úprav a nejmodernější technologie nejvíc ocenily novou vzduchotechniku.

Text a foto: Zdeněk Kučera

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz