Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

WORKSHOP CBA PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY hotelových ŠKOL

 WORKSHOP CBA PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY hotelových ŠKOL

21. 11. 2016 - Ve dnech 11. až 12. listopadu se do Orea Hotel Voroněž**** sjelo více než 80 pedagogů z odborných hotelových škol a odborných učilišť z celé České rrepubliky na další ročník vzdělávacího a informačního workshopu pod vedením lektorů České barmanské asociace (CBA).

Účastníci byli rozděleni do čtyř pracovních skupin a postupně se účastnili jednotlivých praktických seminářů. V prvním semináři se pod vedením vedoucího sekce Czech Beer Specialist Ing. Milana Bočkaie věnovali problematice degustace piva a charakteristice pivních druhů a stylů. K ochutnání byla piva z české i zahraniční produkce a vloženou degustační soutěž vyhrál český ležák. Velmi zajímavý workshop o čaji připravil pro posluchače Jiří Boháč, vedoucí čajové sekce CBA – Czech Teatenders. V letošním čajovém semináři se hovořilo o struktuře a aktivitách čajové sekce a zejména o přípravě mladých znalců čaje – teatenderů – na první odbornou soutěž. Zároveň se posluchači věnovali praktické přípravě a degustaci čaje. Zájem účastníků potvrdil skutečnost, že čaj a čajová problematika je stále na vzestupu a kultura podávání čaje se bude i v našich krajích nadále zlepšovat. Mimořádný zážitek čekal na všechny v podání baristů CBA, kteří připravili workshop na téma příprava mléčné pěny a příprava cappuccina. Účastníci si prakticky vyzkoušeli našlehání mléčné pěny na profesionálním kávovaru. Školící sál provoněla čerstvě namletá káva a vedoucí sekce Mistr kávy Tomáš Zahradil vysvětloval jak připravit kávu a mléčnou pěnu co nejlépe.

03040-CBA_vzdelavani_IMG_9607_web.jpg

Mimořádný zájem vzbudil workshop Tomáše Kubíčka – Coca-Cola Perfect Serve – ve kterém seznámil posluchače s několika způsoby servisu tohoto kultovního nápoje a vlivu kvalitního servisu na chuť a celkový dojem z nápoje. Kromě různých druhů ledů, které mají také na servis a kvalitu vliv, připravil kreativní nealkoholické nápoje s nápaditou dekorací a prokázal, jak mnohostranný servis se může k tomuto produktu vázat.

03040-CBA_vzdelavani_Habanske_sklepy_IMG_9704.jpg

V odpoledních hodinách byla pro účastníky připravena exkurze do vinařské moravské mekky – Habánských sklepů. V tento den se právě otevíraly první láhve Svatomartinského vína, které měli účastníci možnost po odborné exkurzi také ochutnat. Před večeří v Orea Hotel Voroněž**** byl podáván osvěžující koktejl z rukou Achima Šipla na bázi rumu Saint James z Martiniku a portfolia společnosti Rudolf Jelínek.

Po večeři se účastníci setkali v restauraci Orea Hotel Voroněž****, kde je přivítal u sklenky Bohemia Sektu a skvělých vín prezident CBA Aleš Svojanovský.

03040-CBA_kavovar_FAEMA_IMG_9628_web.jpg

Sobotní dopoledne bylo věnováno teoretickým přednáškám a prezentacím partnerů. Prezident CBA Aleš Svojanovský upozornil nejen na významné akce roku 2016, ale na nové směry rozvoje CBA. Martin Vogeltanz informoval o změně pravidel pro soutěže juniorských barmanů pro rok 2017 a Miroslav Černík, přednesl novinky ze světového kongresu IBA v Japonsku. Nemohly chybět ani novinky od našich partnerů – generálního partnera workshopu společnosti Coca-Cola HBC ČR, firem BOHEMIA SEKT, Zanzibar, STOCK Plzeň-Božkov a Le Patio International, Brown-Forman a firma Espresso s.r.o. prezentovala nový kávovar FAEMA.Z rukou prezidenta CBA převzali účastníci diplomy a dárky od partnerů vzdělávacího workshopu. V závěrečném podělování partnerům vyzdvihl II. viceprezident CBA Bc. Mojmír Prokeš význam spolupracujících firem a sponzorů v procesu vzdělávání mládeže, profesionálních barmanů i pedagogických pracovníků v odborném školství. Informace a nové zkušenosti byly tím největším dárkem pedagogům a CBA od partnerských firem.

03040-CBA_vzdelavani_ucitele_skupinka_IMG_9651_web.jpg

Firmám Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o., BOHEMIA SEKT, s.r.o., RUDOLF JELÍNEK a.s., STOCK Plzeň-Božkov s.r.o., ZANZIBAR, s.r.o., Le Patio International s.r.o., Almeco s.r.o., Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a. s., Brown-Forman Czechia s.r.o., Sahm s.r.o., GCX, s.r.o., Orea Hotel Voroněž****, PARTY LED s.r.o. patří velký dík.

Celou akci mediálně podpořili Nepiju břečky.cz, Štamgast&Gurmán a Svět H&G.

Text: Bc. Mojmír Prokeš, viceprezident CBA, foto: Pixaby

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz