Štamgast & Gurmán

Pečený pstruh s koprem a brambory

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
2 ks pstruha

300 g přílohových brambor

2 svazky čerstvého kopru

1 citron

150 g másla

hrst hladkolisté petržele

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej
 

Postup
1. Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete. 2. Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru. 3. Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut. 4. Mezitím uvařte přílohové brambory. 5. Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou, posekanou petrželovou natí. Tip: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz