23. 11. 2016 - na Střední škole hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují proběhne seminář na téma Příprava bezlepkových pokrmů, jehož lektorem bude Pavel Bortník, garant projektu Zdravé vaření do škol.
- Představení tématu semináře: „Co je to bezlepek“, prezentace s ochutnávkou bezlepkových výrobků firmy Dobroty s.r.o. – Martin Mrázek
- Ukázka nového způsobu úpravy pokrmů se zaměřením na zdravou výživu a využití bezlepku
- Ukázka přípravy moderních salátů
- Příprava bezlepkových polévek - dýňová polévka se zakysanou smetanou a dýňovým concasé, silný domácí vývar s plněnou raviolkou a zeleninou julienne
- Ukázka správného zahušťování omáček – bez řídnutí po regeneraci
- Ukázka vaření metodou sousvide - jehněčí karé s pastiňákovo kaštanovým pyré, houbovou polentou a redukcí z portského vína
- Příprava domácího knedlíku
- Ukázka bezlepkových dezertů - čokoládový dortík z dýňové mouky s malinovým juice a nočkem ze zakysané smetany, kokosová panna cotta, marinovaný kumquat, melounové žele
- Aranžování pokrmů a expedice
- Ochutnávka hotových jídel
- Dotazy a konzultace
Seminář pořádá AKC ČR z.s., pobočka východní Čechy ve spolupráci s firmou Dobroty s.r.o. Libenice.
Uzávěrka přihlášek je 20. listopadu 2016. Poplatek za seminář musí být uhrazen do data konání semináře. On-line přihlášky naleznete na www.akc.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.