Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

„O najlepší chleba na Valašském mikulášském jarmeku“

 „O najlepší chleba na Valašském mikulášském jarmeku“

28. 11. 2016 - Na 25. Valašském mikulášském jarmeku ve Valašských Kloboukách dostanou v sobotu 3. prosince příležitost všichni pekaři a pekařky, kteří se doma pokouší o návrat k této tradici a mají chuť ukázat lidem výsledky svého snažení.

Chléb je životní jistota, symbol. Spojuje v sobě vůni čerstvě zoraného pole, sálavé teplo vyhřátých mezí, šumění vlnících se klasů ve větru i hrubost upracovaných lidských dlaní. Poutá člověka k zemi, v níž se narodil,a patří neodmyslitelně k našemu každodennímu životu. Snad i proto má tedy svoje místo také na Valašském mikulášském jarmeku. Domácí pečení chleba bylo v dřívějších dobách rituálem, měřítkem šikovnosti a pekařského umění každé hospodyně.

Je chvályhodné i obdivuhodné, že se v současné době k této prastaré tradici vracíme a i proto bychom rádi při letošním 25. Valašském mikulášském jarmeku dali příležitost všem pekařům a pekařkám, kteří se doma pokouší o návrat k této tradici a mají chuť ukázat lidem výsledky svého snažení. Všichni bez rozdílu se mohouzapojit do jarmekové soutěže pod názvem „O najlepší chleba na Valašském mikulášském jarmeku“,při níž si budou moci návštěvníci jarmeku prohlédnout také malou výstavu vyšívaných kuchařek, které zdobívaly kuchyně našich babiček a prababiček –více viz pozvánka na www.jarmek.cz

Texta foto: VMK,

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz