4. 12. 2016 - KARLOVY VARY - Asociace hotelů a restaurací ocenila nejúspěšnější hoteliéry a provozovatele restaurací v České republice, Mladého manažera roku a Odpovědný hotel roku. Herec Jiří Bartoška, který je jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších osobností na současné herecké scéně převzal mimořádné ocenění.
Jiří Bartoška je osobností neoddělitelně spjatou s filmovým festivalem v Karlových Varech. Je její hlavní tváří a protagonistou v jedné osobě. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je jedním z nejprestižnějších filmových festivalů v Evropě a významnou měrou přispívá k propagaci samotného města Karlovy Vary, ale hlavně ke zvyšování dobrého jména České republiky jako zajímavé turistické a kulturní destinace. Ocenění bylo předáno během slavnostní galavečeře pořádané na závěr konference AHR ČR v Grandhotelu PUPP v Karlových Varech.
Cena AHR ČR v podobě sošky z dílny výtvarníka Milana Mottla je udílena již desátým rokem a první sošku obdržel režisér Jiří Menzel za film „Obsluhoval jsem anglického krále“.Mimo toto ocenění vyhlásila ve stejný večer Asociace hotelů a restaurací nejúspěšnější hoteliéry a provozovatele restaurací v České republice, ocenění Mladý manažer roku a Odpovědný hotel roku.
O udělení výročních cen rozhodují odborné komise, mimo jiné, na základě hlasování všech členů organizace a v případě ceny Penzion roku je rozhodujícím faktorem hodnocení samotných zákazníků, kteří určí 50 nejlepších penzionů, z nich vyberou 10 nejlepších, které se zúčastní finálového hodnocení.
V letošním roce se rozhodovalo z celkem 50 nominovaných osobností a členských subjektů, v soutěži Škola roku se hodnotilo 11 hotelových škol z celé České republiky a posouzeno bylo 27 diplomových prací.
Hoteliér roku (řetězcové hotely): Radim Beneš - Clarion Congress Hotel Ostrava
Hoteliér roku (nezávislé hotely): Milena Šnajdrová - Hotel Zlatá hvězda, Litomyšl
Restauratér roku (samostatné restaurace): manželé Burdovi - Restaurace Černý Orel, Osek
Restauratér roku (hotelové restaurace): Krzysztof Sajdok - Vitality hotel Vendryně
Mladý manažer roku: Petr Glos - Hotel Hořec, Pec Pod Sněžkou
Penzion roku: Penzion Podhorní mlýn ****
Hotelová škola roku: Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Poděbradech
Odpovědný hotel roku: Clarion Congress Hotel Prague
Nejlepší studentská práce v oboru: Petr Pičman - Vysoká škola obchodní v Praze
Cena Vladimíra Štětiny: Jan Filip - za celoživotní přínos českému hotelnictví a gastronomii
Více na http://konference2015.ahrcr.cz/ a http://cenyahr.cz
Text: AHR ČR, Foto: e-vsudybyl.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.