Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Akce s vánoční tématikou po celé Východní Moravě

Akce s vánoční tématikou po celé Východní Moravě

7. 12. 2016 - Naplno předvánočními akcemi žije Východní Morava. Nabízí folklór, zábavu i jedinečnou atmosféru adventního času. Stačí jen si v pestré nabídce vybrat tu pravou.

Bohatý program je až do 23. prosince na náměstí Míru ve Zlíně. Je zde možné dát si něco dobrého k jídlu či pití, koupit dárky na Vánoce, ohřát se u ohňových košů a strávit příjemné chvíle se svými přáteli u kulturního programu. Vánoční jarmark od soboty 10. prosince pak nabídne řemeslné výrobky, ruční práce a drobné zboží, vánoční stromky, tradiční vánoční ryby a mnoho dalšího. Více na www.vychodni-morava.cz/akce/115740/adventni-cas-a-vanocni-jarmark.

V sobotu 10. prosince se uskuteční v Brumově-Bylnici na Zlínsku už 13. ročník tradičního předvánočního jarmarku na náměstí. Nabídne od 9:00 do 13:00 lidové zvyky, prodej a výrobu vánočního zboží, bohaté občerstvení i kulturní program. Ukázky lidových řemesel proběhnou i v městském muzeu na Podzámčí.

Od soboty10. do pondělí 12. prosince se uskuteční ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tradiční Vánoční jarmark. V nabídce budou dárky z dílen lidových výrobců, koledování, obchůzky lucek a čertů a oživené expozice. Více na www.vmp.cz.

Jak vypadaly tradiční Vánoce ve Vlčnově na Uherskohradišťsku, se dozvědí účastníci programu, který se v této folklórní obci uskuteční v sobotu. Program začne v 14:00 a potrvá do 17:00. Více na www.vychodni-morava.cz/akce/116950/.

V Luhačovicích pořádají v sobotu Vánoční besídku. Od 15:00 do 16:00 se bude u sokolovny zdobit vánoční stromek, poté začne besídka s programem.

Taneční soubor Stars z Bystřice pod Hostýnem uspořádá v sobotu 10. prosince od 19.00 hodin ve Společenském domě Sušil ples s názvem HVĚZDNÉ VÁNOCE. www.mazoretkystars.webnode.cz

Dům kultury v Uherském Brodě bude v sobotu patřit legendám moravského folklóru a pořadu Vánoce na moravských horách. V programu, který začne v 19:00, vystoupí například Vlasta Grycová, Cimbálová muzika Martina Hrbáče, Folklorní soubor Kopaničár, Soubor písní a tanců Olšava a Lubomír Málek. Vstupné stojí 200 Kč.

V neděli 11. prosince se budou v oblíbené Zvonici Soláň na Vsetínsku péct a zdobit vánoční perníčky a vyrábět vánoční dekorace. Připravené budou perníčky na zdobení i těsto na pečení, o atmosféru postará hudba. Pro návštěvníky bude vše připravené na místě. Program začne v 10:00.

03074-christmas-market-1864241__340.jpg

V evangelickém kostele v Jasenné na Zlínsku vystoupí v neděli 11.12. Valašský soubor Kašava. Jeho Vánoční koncert začne v 16:00, dobrovolné vstupné bude věnováno na charitativní účely. Kompletní nabídku akcí s vánoční tématikou naleznete na www.vychodni-morava.cz.

text: Zdeněk Urbanovský, Ilustr. foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz