Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Týden na Východní Moravě, vůně dálek i zabíjačkových dobrot

Týden na Východní Moravě, vůně dálek i zabíjačkových dobrot

13. 2. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Zůstat na Východní Moravě a přitom se podívat do exotických dálek? Ano, tento týden to je možné díky zajímavým besedám. Nabídek je však mnohem více.

Expedice Norsko 2011 bude tématem povídání ve zlínském zámku, uskuteční se ve čtvrtek 16. února v 17 hodin. Výpravu do skandinávské země zrealizovalo Centrum historie orientačního běhu a Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Její účastníci se podívali do terénů a prostor, kde proběhly historické orientační běhy. Cílem expedice bylo absolvování "historických kontrol", fotodokumentace, sběr původních materiálů, rozhovory s pamětníky apod. Na výstavě budou připraveny i výstavní banery Centra historie a další zajímavé dokumenty, které obohatily sbírky orientačního běhu Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Základní vstupné je 25 korun, snížené 15 korun.

Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně zve ve čtvrtek 16. února na přednášku Libora Bureše nazvanou Lidé pod vrcholky Himaláje. Umožní nahlédnout do buddhismu, kultury, historie i současnosti Nepálu, do života tamních obyvatel. Začátek je v 18 hodin.

Ve stejný den, ale o hodinu později, začne v T klubu – kulturní agentuře v Rožnově pod Radhoštěm beseda o jedné nevšední cestě Stopem do Gruzie na Kavkaz. Vyprávět o ni bude cestovatel, fotograf a student Rostislav Nevlud, který dobrodružnou výpravu podnikl společně s Pavlem Orságem. „Stopovali jsme přes šest tisíc kilometrů, dostali se do míst, kam turista málokdy zabloudí, a potkali lidi, kteří nám nabízeli i vlastní dcery na provdání,“ prozradil Rostislav Nevlud, který bude během svého vyprávění také promítat fotografie. Vstupné na besedu je dobrovolné.

A ještě jednou čtvrtek, tentokrát je ale nabídka určena všem, kteří se rádi zasmějí. Mnoho příležitostí k polechtání bránice jim nabídne vystoupení baviče, vypravěče, humoristy, výborného zpěváka a především špičkového imitátora Libora Pantůčka v Domě kultury v Uherském Brodě. Ten patří k nestorům českého imitátorského umění, řada dalších imitátorů kráčí v jeho šlépějích a nejeden z nich má dodnes v repertoáru některá jeho čísla. Dodnes vysílá Česká televize Silvestry s Vladimírem Menšíkem, v nichž po boku Vladimíra Menšíka na čestném místě vždy sedává s kytarou právě Libor Pantůček. Ve svých hlasových exhibicích nabízí nepřebernou škálu humoru a imitací známých osobností – herců, zpěváků, komiků i politiků. Program v Uherském Brodě začne v 19:30.

Především pro školy, ale i pro další zájemce o popularizaci vědy, je určen program Dr. Michaela Londesborougha, Ph.D. "Tajemství energie - Michaelův energetický koktejl". 14. února akce proběhne v Klubu kultury v Uherském Hradišti, 15. února ve sportovní hale gymnázia na nám. TGM, v obou případech od 10 hod.

Na ochutnávku bramborových lat a slaných rohlíčků pečených v kamnech zve gurmány Zvonice na Soláni na Vsetínsku, uskuteční se v sobotu 18. února od 11 do 15 hodin. „Určitě přijdou v mrazivém zimním počasí vhod. K dobré náladě zahraje písničkářka Beata Bocek. V galerii bude možné navštívit výstavu Marty Zatloukalové,“ sdělila Alena Vašutová z pořádajícího Sdružení pro rozvoj Soláně.

V Březůvkách na Zlínsku se v sobotu 18.2. uskuteční Zabíjačkové hody a to v místním Kulturním domě. Ochutnávat se začne ve 12 hodin. „Připravíme výborné speciality, zapít je bude možné dobrý pivem. Od 18 hodin zahraje k dobré náladě a pohodovému vychutnávání cimbálová muzika Slavičan,“ prozradil za organizátory Jaroslav Holík.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz