2. 1. 2017 - BRNO - Již 23. ročník celorepublikového finále soutěže mladých talentů v oborech kuchař, cukrář a číšník se v roce 2017 koná tradičně opět v lednovém termínu jako odborný doprovodný program mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR.
Celou odbornou gastronomickou veřejnost spojuje juniorská soutěž, která v České republice, bez přehánění, nemá konkurenci. A tak není žádným překvapením, že organizační tým prakticky ani nevydechl a jen chvíli po ukončení posledního klání zahájil přípravy 23. ročníku, který vyvrcholí v druhé polovině ledna 2017.
Mezinárodní soutěž Gastro Junior Brno Bidvest Cup 2017 je připravena s řadou inovací, což se od organizátorů také každoročně očekává. Soutěž je vnímána jako živý organizmus, jenž potřebuje neustále inovovat, živit a přinášet nové podněty, sledovat trendy, potřeby nejen z oblasti kuchařské a cukrářské, ale také harmonizační procesy z hlediska servisu, vyšší gastronomie, moderních výživových trendů. Jedna z významných historických změn se například odrazila při 21. ročníku konání této soutěže. Došlo ke změně zadání v oboru kuchařském. 22. ročník byl zajímavý, právě tím, že se nová pravidla rozšířila i na obor cukrářský. Základem změny je losování tajných surovin, z nichž soutěžící následně vytváří recepturu a podle svojí receptury připravuje tzv. „life“ dezert či pokrm.
Na co tedy organizátoři lákají návštěvníky brněnského finále?
- skvělý doprovodný program v podobě ukázek cukrářů
- ochutnávky zajímavých a připravovaných pokrmů a dezertů
- nedělní program, který je navíc ve znamení soutěže „Ryba na talíř“ Ryba na talíř
- novinka v roce 2017 Soutěž je určena pro amatérské kuchaře.
Každý, kdo je soutěživý se může zapojit. Finále se uskuteční 22. ledna při soutěži Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2017. Ceny jsou velmi atraktivní. Pravidla jsou na internetových stránkách www.rybanatalir.cz
Záštitu nad soutěží Gastro Junior Brno Bidvest Cup 2017 převzali Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, primátor města Brna Ing. Petr Vokřál, kontinentální ředitel WACS pro Střední Evropu, prezident AKC ČR - Bc. Miroslav Kubec.
Zdroj: www.bvv.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.