Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Barové trendy s datem 2017? Gin, Jižní Amerika, jednoduchost

Barové trendy s datem 2017? Gin, Jižní Amerika, jednoduchost

03. 01. 2017 - „Tak jáj, budoucnost! I ten špatnej barman na každýho spadne. Vaše garnishe budou nadále vám dobře kvétat. Ale z břeček můžete vytáhnout se. Hlavně nepřepínejte kanela." Umět věštit jako slavná Jolanda by prostě chtěl každý.

 

I my, pouzí obdivovatelé barové kultury, nadpřirozenem neobdaření. Dovolili jsme si proto na základě barmanských zkušeností kolegů a článků z cizojazyčných serverů odhadnout, jaké barové trendy se v našich barech v právě započatém roce projeví.



Rok 2017 se ponese ve znamení ginu.

Datum s číslicemi 2017 se do dějin zapíše jako éra nejzářnějšího rozmachu ginu, než v následujících letech zájem o něj poněkud upadne. „V současnosti se dle mého názoru vyrábějí některé naprosto nesmyslné giny, které lidi bůhvíproč baví, stejně jako celá tato kategorie. Pomalinku by měla stoupat tequila a brandy. Možná Češi konečně začnou chápat, že i na jižní Moravě se dá vyprodukovat dobré červené víno, a začnou ho pít,“ odhaduje Jan Vodička z Baru, který neexistuje.



03118-03_Stamgast&Gurman_BAR.jpg

 

Jsme v baru, nebo restauraci?

Užíváte si drinky, které obsahují paprikové pyré, pečené hrozny, uzenou rajčatovou vodu nebo třeba fermentované suroviny? Tak to se radujte, neboť je na lístcích svých oblíbených podniků najdete i letos.

„Využívání kuchyňských ingrediencí a způsobů přípravy barmany je možné díky tomu, že hosté jsou ochotni riskovat a zkoušet nové věci v mnohem větší míře než kdy dřív. Informace, kterou jsem zahlédl v americkém Forbesu, vlastně jen potvrzuje mou osobní zkušenost,“ říká další z brněnských barmanů Filip Hájek.

Více zde


Zkrátka to vypadá, že se zase máme na co těšit!

 

Zdroj: www.nepijubrecky.cz

Autor: Michael Lapčík

Foto: Flickr/Greg Hirson, Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz