18. 01. 2017 - BRNO – Centrála cestovního ruchu Východní Moravy má připravenu prezentaci turistické nabídky Zlínského kraje pro veletrh Regiontour, který na brněnském výstavišti proběhne od 19. do 22. ledna 2017.
Stánek Zlínského kraje č. 101 bude umístěn na nepřehlédnutém místě u hlavního vchodu do pavilonu P. Na 20 pultech se bude prezentovat 25 spoluvystavovatelů (obcí a mikroregionů) ze čtyř turistických oblastí – Kroměřížska, Slovácka, Valašska, Zlínska a Luhačovicka, jednadvacátý pult má k dispozici Centrála cestovního ruchu společně se Sdružením Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje.
Provoz expozice ve čtvrtek 19. ledna v 11 hodin oficiálně zahájí hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a člen Rady Zlínského kraje Jan Pijáček, který má cestovní ruch ve své gesci. Součástí slavnostního otevření expozice bude také „křest“ tiskovin, které připravila Centrála cestovního ruchu pro letošní sezonu a sice „25 tipů, jak si užít Východní Moravu“ a „Cyklomapa Východní Moravy“. Primátor města Zlína Miroslav Adámek se přidá se křtem Fotografické knihy o Zlínu.
V průběhu veletrhu bude, kromě komunikace s návštěvníky, realizována řada prezentací i ochutnávek.
V pátek stánek oživí Biskupští manové z Kroměříže, kteří představí i tradiční ražbu mincí.
Letušky z Otrokovic pozvou na květnovou akci, kdy bude v Otrokovicích možnost vidět historické letadlo Elektra, kterým létal Tomáš Baťa a nabídnou Otrokovický mlýnský koláček, který je součástí místního tématu Mlýny a náhony.
Zlínsko a Luhačovicko bude směrovat návštěvníky mimo jiné do Filmového uzlu Zlín, kde zájemcům umožní vyzkoušet si animaci filmů.
Slovácko má na víkend připraveny ochutnávky Tradičních výrobků Slovácka a výrobu butonků se symbolikou Slovácka.
Ochutnávku své produkce od pátku nabídne Rožnovský pivovar z valašského Rožnova pod Radhoštěm.
Do stánku Zlínského kraje jste srdečně zváni.
Zdroj: PhDr. Dana Daňová, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.