Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Výroční 25. ročník tradiční degustační odborné soutěž lahvových piv

Výroční 25. ročník tradiční degustační odborné soutěž lahvových piv

30. 01. 2017 - Do pěti základních kategorií odborné soutěže lahvových piv PIVEX 2017 se přihlásilo celkem 40 značek piv z 15 pivovarů z České republiky. Osobní záštitu nad soutěžemi PIVEX převzal Marian Jurečka - ministr zemědělství ČR.

Záštitu dále převzali Český svaz pivovarů a sladoven, Asociace krajů České republiky, Jihomoravský kraj a Statutární město Brno. Odborným a produkčním garantem degustací je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze a jeho sladařské pracoviště v Brně (VÚPS). Konzultačním odborným garantem je tradičně i letos zkušený a uznávaný pivovarský odborník Ing. Antonín Kratochvíle. V průběhu výročního 25. ročníku pivovarské soutěže PIVEX rozhodne odborná porota o vítězích a držitelích několika tradičních ocenění degustační soutěže ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2017.

Tradiční soutěž ZLATÝ POHÁR PIVEX je již 25 let považována pivovarskými odborníky za jedno z nejprestižnějších a nejvýznamnějších degustačních hodnocení piva v České republice. Soutěž PIVEX pořádá marketingová, produkční a reklamní společnost SNIP & CO ve spolupráci se společností Veletrhy Brno a dalšími partnery.

03165-72_pivex.jpg

„Srovnávací degustační soutěž Zlatý pohár PIVEX, kterou od roku 1992 vyhlašuje marketingová společnost SNIP & CO v odborné garanci a produkční spolupráci s naším Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, byla už ve svých počátcích avantgardním průlomem do „zvyklostí“ při pohledech na hodnocení kvality piva v tehdejším ještě Československu. Jednoznačně je možné říci, že soutěž pod značkou PIVEX od svého zrodu umožnila objektivní srovnávací setkávání velkých a malých pivovarů a přispěla a přispívá k udržení senzorického charakteru Českého piva“ – říká RNDr. Karel Kosař, CSc., ředitel VÚPS Praha.

Soutěžní kategorie 2017 jsou SVĚTLÉ VÝČEPNÍ PIVO ● SVĚTLÉ LEŽÁKY ● NEALKO PIVA ● TMAVÁ PIVA ● MÍCHANÁ NÍZKOALKOHOLICKÁ A NEALKOHOLICKÁ PIVA

K první degustaci lahvových piv se odborní degustátoři scházejí 22. listopadu 2016. Druhé kolo hodnocení přihlášených vzorků proběhne v únoru 2017. Vzorky označené pouze kódy posoudí vždy anonymně degustátoři ze soutěžících pivovarů, z VÚPS a dalších odborných institucí. Průběh soutěže za dohledu zástupců odborných garantů a producenta soutěže ověřuje notář. Hlavními hodnotícími kritérii v této soutěži jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost i další vlastnosti piva a jeho jiné příznaky v chuťových a dalších i vizuálních zjištěních odborných degustátorů. V obou kolech soutěže jsou u všech vzorků piv prováděny také laboratorní rozbory a senzorická hodnocení v laboratořích VÚPS. Konečný výsledek je určen součtem hodnot z obou kol, včetně ověření laboratorními rozbory potvrzujícími deklarované hodnoty přihlašovaných piv.

03165-73_pivex.jpg

Veřejně jsou vyhlašována pouze piva umístěná na prvních třech pořadích. Vítězové kategorií získávají „ZLATÝ POHÁR PIVEX - PIVO 2017“. V soutěži je udělováno také zvláštní ocenění - „PRIVILEGIUM 11“ pro nejlépe umístěné jedenáctistupňové pivo v kategorii ležáků. Absolutní vítěz soutěžního ročníku získává titul „CHAMPION ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2017“. Letos bude také mimořádně udělena „VÝROČNÍ CENA PIVOVAR DVACETIPĚTILETÍ“.

Vyhlášení výsledků odborných soutěží ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2017 a ZLATÝ SOUDEK PIVEX 2017 proběhne 1. března v hotelu Voroněž v Brně v úvodu výročního 25. Galavečera pivovarníků a sladovníků.

Degustačním hodnocením pro sudová čepovaná piva je 4. ročník soutěže ZLATÝ SOUDEK PIVEX 2017. Proběhne jednokolově na přelomu února a března 2017.

 


Zdroj: SNIP & CO, reklamní společnost, s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz