Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani

Autor receptu
Martin Gaňa

Recept pro vás uvařil
Czech Specials

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Na piškotový plát potřebujeme:
3 vejce, 120g krystalový cukr, 1ks vanilkový cukr, 0,5dcl vody, 100g hladké mouky
Na bílý mousse potřebujeme:
1dcl mléka, 20g krystalového cukru, 25g žloutek, 5g plátkové želatiny, 180g bílé čokolády, 400g smetany na šlehání
Na tmavý mousse potřebujeme:
1,5dcl mléka, 25g krystalového cukru, 25g žloutek, 5g plátkové želatiny, 160g hořké čokolády, 400g smetany na šlehání, lanýžovou olej
Na čokoládovou polevu potřebujeme:
150g voda, 150g smetana 33%, 240g krystalový cukr, 100g kakao, 3 plátky želatiny
 

Postup
Piškot: Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny, před došleháním přidáme vodu, odstavíme a zlehka zamícháme prosátou mouku, vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech s papírem, pečeme při teplotě 220 stupňů asi 5-7 minut (v závislosti na typu trouby) do zlatova, po upečení a vychladnutí vykrajujeme kroužky s průměrem 5 centimetrů a uložíme do připravené formy (silikon, nebo plastová forma - třeba vystlat tvrdší fólií) Mousse z bílé čokolády: Do misky se studenou vodou si dáme nabobtnat plátkovou želatinu. Do hrnce si dáme mléko, cukr, žloutky, a dáme to vařit, při neustálém míchání provaříme a vylijeme do misky s čokoládou, smícháme. Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání. Rozpuštěnou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou. Nabobtnalou želatinu si mírně rozehřejeme v mikrovlnné troubě a přilijeme do hmoty, důkladně smícháme. Hmotu si nabereme do cukrářského sáčku a začneme formu plnit do poloviny. Mousse z tmavé čokolády: Postup je stejný jako při hmotě z bílé čokolády s tím rozdílem, že použijeme tmavou čokoládu a lanýžový olej. Do zbylé půlky doplníme hmotou z tmavé čokolády a vrch zarovnáme. Dáme ztuhnout do mrazničky. Čokoládová poleva: Do misky se studenou vodou si dáme nabobtnat želatinu. Vodu, cukr, smetanu provaříme, odstavíme, přimícháme prosáté kakao a při 40 stupních přidáme nabobtnalou želatinu, dáme ztuhnout. Při zalévání si polevu rozehřejeme na maximálně 35 stupňů. Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz