07. 02. 2017 - OLOMOUC - Do nákupního centra Galerie Šantovka zamíří všichni milovníci čokolády.
Od pátku 10. do neděle 12. února 2017 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.
Po dvou letech konání čokoládového festivalu v nejvyšším podlaží obchodního centra Šantovka, pořádáme letos poprvé festival v přízemí. Každým rokem máme více a více partnerů. Tento rok se na olomouckém čokoládovém festivalu představí přes 40 vystavovatelů a objeví se na něm také řada novinek.
Čokoládový Festival 2017 v Olomouci, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 2.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
* Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty
* Prodejní stánky s degustacemi a čokoládovými specialitami
* Dětské tvořivé dílničky a umělecká vystoupení
Kromě kuchyňského koutku Whrilpool, kde se představí profesionální kuchaři, připravila agentura ChrisFromParis Choco Workshop vedený Martinem Pokorným, jedním z nejlepších specialistů na práci s čokoládou v zemi. V rámci workshopu se malí i velcí mohou naučit zpracovávat čokoládu ve všech jejich podobách.
Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů z restaurace Bon Vivant, Miroslava Fojtíka ,kde mohou zhlédnout přípravu neobvyklých jídel jako loštický tvarůžek v těstíčku s čokoládovou omáčkou se sušenými švestkami. Uvidíte kuchaře Jiřího Holuba, který bude prezentovat různé recepty jako je tortilla plněná kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládovou omáčku s chilli, nebo chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips. Pozvali jsme také kuchaře Vitka Čudu, který bude prezentovat různé recepty: bramborové gnocchi s čokoládovou omáčkou, horkými borůvkami a oříšky nebo grilovanou vepřovou kotletu s omáčkou z camembertu a bílé čokolády. Chybět nebude ani kulinářská přehlídka gastronomického centra Kuliner, které bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: sladké sushi s marinovanou hruškou nebo čokoládové sushi s jahodami. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá firma Zdrawomls – Raw, která bude na místě připravovat čokoládové pralinky nebo Čokoládové srdíčko s proteinem.
Pořádáme také workshopy pro děti, kde můžete ozdobit a dělat pralinky.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností: Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Eva Café, Chocothérapia, Mr. Vonka, ChocoBonte, Candy Store, Melk, Šmakujto, Gelatomania, Čokoláda XC - XOCO Club, Seneca Café, BonBon, Marmeládová Zahrada, ČokoKebab, Sirupárna, Chocotherapia, Dobrá Svačina, Fellini Chocolate, Jabličko, ……
Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!
Představíme také velký svatební dort, vytvořený celý z pernik. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou, … a mnoho dalšího.
Po Olomouci se Čokoládový festival chystá i do Teplicích, Mladá Boleslav, Karlových Varech a dalších měst. Festivaly se budou konat v průběhu následujících měsíců, a to až do měsíce dubna.
Program Čokoládový Festival 2017
Na Olomouc ČokoFest 2017 už je připraven nabitý program (+ degustace zdarma) :
Pátek 10/02:
· 14:10 : Taneční škola M PLUS Olomouc
· 14:20 : Vitek Čuda - Bramborové gnocchi s čokoládovou omáčkou, horkými borůvkami a oříšky
· 15:00 : Taneční škola M PLUS Olomouc
· 15:15 : Zdrawomls - Čokoládové srdíčko s proteinem
· 15:45: Taneční škola M PLUS Olomouc
· 16:00 : Vitek Čuda - Drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami
· 16:30 : Taneční škola M PLUS Olomouc
· 16:40 : Kuliner Plus - Sladké sushi s marinovanou hruškou
· 17:00 : Taneční škola M PLUS Olomouc
· 17:15 : Jiří Holub (siruparna.cz) - Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
Sobota 11/02:
· 10:15 : Martin Pokorný - Zdobení čokoládových pralinek pro veřejnost
· 11:00 : Bohunky-Bohuňovické mažoretky
· 11:15 : Vitek Čuda - Grilovaná vepřova kotleta s omáčkou z camembertu a bílé čokolády
· 11:45 : Bohunky-Bohuňovické mažoretky
· 12:00 : Jiří Holub (siruparna.cz) - Chilli con carne s tmavou čokoládou
· 12:15 : Bohunky-Bohuňovické mažoretky
· 12:30 : Zdrawomls - Raw čokoládové pralinky
· 13:00 : Ts Rytmus
· 13:15: Miroslav Fojtík (Bon Vivant Restaurant) - Loštický tvarůžek v těstíčku s čokoládovou omáčkou se sušenými švestkami
· 13:45 : Soutěž
· 14:00 : Kuliner Plus - Čokoládové sushi s jahodami
· 14:30 : Hvězdičky-mažoretky Lošov
· 14:40 : Vitek Čuda - Bramborové gnocchi s čokoládovou omáčkou, horkými borůvkami a oříšky
· 15:15 : Hvězdičky-mažoretky Lošov
· 15:30: Miroslav Fojtík (Bon Vivant Restaurant) - Loštický tvarůžek v těstíčku s malinovo-čokoládovou omáčkou
· 16:00 : Kelt Grass Band
· 16.15 : Kuliner Plus - Sladké sushi s marinovanou hruškou
· 16:45 : Kelt Grass Band
· 17:00 : Martin Pokorný - Zdobení čokoládových pralinek pro veřejnost
· 17:30 : Kelt Grass Band
Neděli 12/02:
· 10:30 : Vitek Čuda - Drůbeží paštika s bílou
· čokoládou a brusinkami
· 11:00 : Baletní škola Irina Popova
· 11:30 : Kuliner Plus - Sladké sushi s marinovanou hruškou
· 12:00 : Soutěž
· 12:30 : Zdrawomls - Raw bounty
· 13:00 : Soutěž
· 13:30 : Jiří Holub - Chilli con carne s tmavou čokoládou
· 14:00 : LK Dance Olomouc
· 14:30 : Kuliner Plus - Čokoládové sushi s jahodami
· 15:00: LK Dance Olomouc
· 15:30 : Miroslav Fojtík (Bon Vivant Restaurant) - Loštický tvarůžek v těstíčku s čokoládovou omáčkou se sušenými švestkami
· 16:00 : Vystoupení mladé 15-ti leté zpěvačky NELLY ŘEHOŘOVÉ
· 16:15 : Miroslav Fojtík (Bon Vivant Restaurant) - Loštický tvarůžek v těstíčku s malinovo-čokoládovou omáčkou
· 16:45 : Vystoupení mladé 15-ti leté zpěvačky NELLY ŘEHOŘOVÉ
Zdroj: Čokoládový Festival, Agentura ChrisFromParis
Foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.