Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Novým šéfkuchařem Grand Hotelu River Park je Jaroslav Žídek

 Novým šéfkuchařem Grand Hotelu River Park je Jaroslav Žídek

17. 02. 2017 - BRATISLAVA/PRAHA – Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchaře. Je jím od února Jaroslav Žídek. Gastronomii v hotelu plánuje vést v přátelské a rodinné atmosféře a důraz bude klást na lokální suroviny.

Hosté v jeho novém menu najdou něco „staré i nové, ale hlavně všechno dobré.“

„Jsem velmi rád, že si pan Žídek vybral z více nabídek právě tu naši a rozhodl se obohatit hotel svými letitými zkušenostmi. Pro náš gastro tým je to velká čest a příležitost naučit se od něho nové postupy a zručnosti,“ sděluje o spolupráci Branislav Kačkovič, ředitel Grand Hotelu River Park. Zároveň dodáva, že „Hotel se řadí mezi ty nejluxusnější v Bratislavě, jakož i na Slovensku, takže jsme radi, že s nami bude spolupracovat top šéfkuchař.“

Jaroslav Žídek vystřídal na postu šéfkuchaře Igora Čehyho, který vedl hotelovou restauraci RIVERBANK jako i celkovou gastronomii v hotelu od května 2015. Jaroslav Žídek bude také zodpovědný nejen za chod restaurace, ale i za sestavování banketového menu a jídel na konferenci, soukromé párty nebo svatbě. Nové fungování gastronomie v hotelu a restauraci RIVERBANK bude podle něho postavené na sezónních surovinách. „Menu bude vždy obsahovat sezónní ingredience, které odebírám od spolehlivých lokálních dodávatelů. Tak vím, že všechno bude vždy prvotřídní kvality,“ říká o svých plánech Jaroslav Žídek. Potraviny bude kupovat ze slovenských farem, ale i z blízkych evropských zemí.

Menu bude tvořit podle vlastního hesla: „Co chutná mně, to můžeme nabídnout i našim hostům a naopak, co mi nelahodí, to nevařím ani jim.“ Jaroslav Žídek má za cíl rozvíjet schopnosti lidí ve svém týmu v restauraci a jak říká, rád by tu vytvořil zázemí, kde osobně bude poznávat své hosty. „Jsem rád, když z kuchyně zajdu za lidmi a pozdravím je v restauraci během oběda nebo večeře,“ dodává.

Jaroslav Žídek původem z Čech, působí na Slovensku už 14 let. Do konca listopadu 2016 vedl restauraci hotelu Albrecht v Bratislavě, kterou si pronajal v roce 2012. Splnil si tak sen mít svoji vlastní restauraci s rodinnou atmosférou. Za ten čas do ní přicházelo množství fanoušků a stálých hostů. Tady zúročil své zkušenosti, které získal působením v Čechách, ve Španělsku, ve Skandinávii, ale i v bratislavských restauracích Camouflage a Flowers. Ty díky jeho kuchařskému umění získaly několik ocenění od slovenských (TREND TOP restaurace a hotely, Gurmán AWARD) a stejně tak i zahraničních hodnotitelů (Feinschemcker, Gault Millau, Falstaff).

Jaroslav Žídek vytvořil na Slovensku několik projektů (Škola vaření – jedny z prvních kurzů vaření pro amatéry), Worlds Chef (zvaní zahraničních kuchařů na Slovensko). Účinkoval ve slovenských kuchařských pořadech a je autorem několika kuchařek (Šéfkuchár v paláci, Nebíčko v papuľke 1 a 2).

 

Zdroj: Alexandra Kočicová
Foto: Grand Hotel River Park, Bratislava

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz