Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mezinárodní pivní festival dnes začal

Mezinárodní pivní festival dnes začal

16. 2. 2017 - ČESKÉ BUDĚJOVICE - Mezinárodní pivní festival můžete navštívit od 16. do 18. 2. 2017 na českobudějovickém výstavišti, kde bude již tradičně také hostit soutěž o Zlatou pivní pečeť.

Jedná se o certifikované ocenění piva v největší a nejstarší degustační soutěži v České republice, přičemž cena se uděluje každoročně. V minulém roce bylo hodnoceno 28 kategorií. Ocenění medailisté z jednotlivých kategorií pak soutěží ve finálovém kole o Hlavní cenu Zlatá pivní pečeť, která určí absolutního vítěze.

Návštěvníkům se bude prezentovat více než 50 pivovarů. Labužníci mohou ochutnat to nejlepší z českých i světových pivovarů a minipivovarů, vyzkoušet nejen známé a oblíbené ležáky, ale i méně obvyklé pivní speciály, svrchně kvašené stouty, portery, „ejly”, lambiky, anebo třeba piva pšeničná.

Degustační soutěže se konají pod dohledem renomovaných garančních a certifikačních autorit (TÜV-SÜD, Bureau Veritas, 3EC, Státní zemědělská a potravinářská inspekce). Soutěže probíhají přísně anonymně a ve více kolech. Hodnotí se například chuť piva, plnost, hořkost a říz.  Na letošní soutěž je přihlášeno 883 vzorků piv. Slavnostní vyhlášení výsledků je naplánováno na 18. 2. od 18:00 hodin.

03205-vystaviste_cb_5_146701645857_stamgast_a_gurman.jpg

Potěšení na jazyku doplní příjemný hudební doprovod, který ve čtvrtek zaujme milovníky folku a country v podání Schovanek a New Rangers, v pátek vyznavače rock - popové hudby, kterou zajistí budějovická kapela Rozkrock a přední klubová kapela Prague Conspiracy a sobota bude patřit Martině Pártlové a kapele Kabát revival Plzeň.

Doporučujeme k prohlédnutí Chmelařský a pivní betlém z dílny řezbáře Libora Daenmarka a hrnčíře Jiřího Duchka, pivní fotokoutek, kde si můžete zvěčnit své fousy od pivní pěny nebo svůj výraz po pátém pivě nebo se rovnou vydejte na Pivní stezku, která vede napříč pavilonem a v rámci které můžete vysoutěžit prodloužený víkendový pobyt. Kde? Je třeba se vydat na cestu s pivem v ruce…

Nově je na přání návštěvníků zavedena prodloužená otevírací doba, a to v pátek a sobotu, kdy Mezinárodní pivní festival skončí až ve 2:00 hodin ráno.

Vstupné: plné 100 Kč, dvoudenní 150 Kč.

Otevírací doba: čtvrtek 15:00 – 23:00, pátek – sobota 15:00 – 02:00

Parkování: ZDARMA parkovací plocha P5 za pavilonem T2


Praktické informace k výstavě naleznete na www.vcb.cz

Zdroj: www.vcb.cz

03205-plakat_cb_1_148406030653_stamgast_a_gurman.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz