28. 02. 2017 - Nošovice – Loni teklo pivo na severní Moravě ve velkém. Prohlídková trasa pivovaru Radegast, škola čepování a další akce a aktivity přivedly v roce 2016 do pivovaru téměř 50 tisíc návštěvníků.
Severomoravský region nabízí kromě krásné přírody také celou řadu industriálních turistických atraktivit. Jednou z nich je také pivovar Radegast, který vaří oblíbené správně hořké moravské pivo. Prohlídková trasa pivovaru, zážitkový program Radegastova škola čepování a další akce a aktivity pivovaru přivedly v roce 2016 do pivovaru téměř 50 tisíc návštěvníků, což znamená meziroční nárůst návštěvnosti o 9 %.
Pivovar Radegast připravuje i na letošní rok zajímavé aktivity. „Zvyšující se zájem o náš pivovar nás velmi těší, a proto chystáme zajímavý program i na letošní rok. Nebližší bude březnový den s tradičními řemesly. Návštěvníci se mohou tentokrát těšit na ukázku řemesla kovářů a šindelářů z Rožnova pod Radhoštěm z Valašského muzea v přírodě, speciální prohlídky pivovaru a školu čepování piva nebo výstavu s názvem Pivovarská řemesla, která návštěvníky pomyslně provede procesem výroby piva a představí jim práci sládků, sklepáků, spilečných nebo třeba hvozdařů,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví. Oslavit Den Radegastu opět letos pivovar pozve nejen milovníky skvělého hořkého piva, čepování ale i kvalitní hudby a zábavy.
Zdroj: Jitka Němečková, tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.