17. 03. 2017 - Pokud ji nečepují zrovna ve vaší oblíbené hospůdce, vydat se za ní do hor se určitě vyplatí.
Není to daleko, je doma ve stále nedotčených Jeseníkách, které vás obdaří nejen krásnou přírodou a skvělými zážitky, ale také výborným pivem.
Horská 10 je oslavou chuti a výjimečná z mnoha pohledů. U jejího zrodu tentokrát stáli nejen pivovarníci, ale i příznivci dobrého piva. Společně jste jí dali jméno a svými názory jste spolu s pivovarníky ladili její chuť. Je to pivo s jiskrou horského pramene, vůní čerstvého chmele a mohutným tělem, které krásně zažene žízeň a o degustační blaho vás rozhodně neošidí.
A právě nyní dozrál čas na první přípitky. Když přivoníte, cítíte vůni poloraného červeňáku, chmele od našich tradičních dodavatelů z Tršicka na Hané. A co teprve po napití. Jemně doznívající hořkost doplňuje úžasná plnost poctivého piva díky sladům z moravských ječmenů.
A co je nejdůležitějším základem každého piva? Vodu čerpají v Holbě z vlastních pramenů v areálu pivovaru. Jejich horská pramenitá voda má čistotu kojenecké a navíc ideální složení pro vaření piva. Hanušovičtí totiž dobře vědí, co přináší zlatému moku jeho jedinečnost. Surovin od regionálních pěstitelů si tady obzvlášť cení a mají štěstí, že jim ty nejlepší rostou takřka kolem komína.
Díky svému pivovarnickému fortelu, poctivosti a snažení je pak dokážou měnit v jedinečný zlatý mok z hor, který nejenže zažene žízeň, ale krásně pohladí chuťové pohárky. Horská 10 je oslavou chuti a pivem, jak ho máte rádi. Dát si ji v Jeseníkách s pohledem do údolí má svoji poetiku, co říkáte?
Zdroj: Hana Matulová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.