23. 03. 2017 - Ochutnáte zde regionální i mezinárodní kuchyni. Postará se o vás příjemný personál, jehož jediným zájmem je spokojený host. Kromě jímavé gastronomie vás zde okouzlí také nádherný výhled do okolní přírody Jurkovičovy aleje.
Řeč je o restauraci Symfonie ve Wellness & spa hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích, jehož generálním ředitelem je pan Petr Borák, kterého jsme se zeptali.
Podle Maurerova výběru Grand Restaurant 2017 jste byli vyhlášeni v pořadí 3. restaurací na Moravě. Z celkového počtu 100 nejlepších restaurací v ČR jste obsadili 20. místo.
Co to pro nás znamená?
Každé ocenění je pro nás určitým signálem, že si naší práce někdo všimnul a že jdeme správným směrem. Hodnocení se skládá ze tří položek – jídlo, obsluha a interiér, tedy aspektů, které jsou nezbytnou součástí dokonalého zážitku.
Jaký je váš koncept à la carte pro rok 2017?
Vzhledem k rostoucí poptávce a kapacitě, (minulý rok jsme dosáhli celoroční obsazenosti hotelu 82 %), se chceme více zaměřit na à la carte nabídku, zejména však v obědovém čase. Zde vidíme, že je určitý prostor, jak uspokojit i neubytované hosty, kteří chtějí navštívit naši restauraci. Večer mohou zájemci ochutnat i večerní 3chodové menu. Atraktivní pro ně může být tím, že je každý den jiné. Zde je však podmínkou rezervace stolu.
Co nového připravujete?
Návštěvníci restaurace se mohou těšit na zastřešenou terasu, nově vybudovanou grill zónu, nabídku pokrmů ze sezonních surovin, usměvavý tým restaurace a především možnost nasát atmosféru Zahrady 6 smyslů, která na terasu volně navazuje.
Jaká je dlouhodobá ambice vaší restaurace?
Chceme být vnímáni jako místo, kde se dá chutně a zdravě najíst, aby návštěva Augustiniánského domu byla v jakýkoliv okamžik pro naše hosty nevšedním zážitkem a inspirací.
Zdroj: redakce Štamgast&Gurmán
-
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.