Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

OPRAVDU JE TO LEVNÉ? POROVNÁVEJTE POROVNATELNÉ

OPRAVDU JE TO LEVNÉ? POROVNÁVEJTE POROVNATELNÉ

10. 4. 2017 - Slyšeli jste už někdy větu, že co je levné, to je dobré? Spousta z nás tak nějak ví, že za málo peněz moc té muziky nedostane, ale přesto se stále dokola necháváme lapit „akčními cenami“.

V  dnešní  uspěchané  době  se  snaží  většina  lidí  nakoupit  za  co  možnou  nejnižší  cenu.  Bohužel  už  ale  neřeší,  co  za  tu  levnou  cenu  dostanou.  Hlavně,  že  „ušetřili“.  Chápu  z  hlediska  nákladů,  že  kdo  šetří,  má  za  tři,  ale  ve  většině  případů  bývá opak pravdou. 

Hlavní problém je v tom, že si zákazník sám nezkontroluje kvalitu zboží. Hledí jen na to, aby to bylo  levné.  Ale  jak  je  možné,  že  dva  na  pohled  stejné výrobky mohou mít rozdíl ceny i 30 procent? Je to zcela jednoduché. Uvedu jeden příklad.  Jde  o  spotřební  výrobek,  který  se  kupuje  velice často.

03310-237_Gastro_novotny_print_1-77887574_(1).jpg

Uvedu  jeden  příklad.  Jednou  za  mnou  přišel  zákazník a ukázal mi toaletní papír s tím, že potřebuje hlavně dobrou cenu. Podle něj měl jeho toaletní papír  280  metrů.  Už  když  jsem  držel  ten  toaleťák  v ruce a prohlížel si ho, tak mne zaujal především fakt, že byl pěkně drsný. Takže při větším množství spotřeby  se  může  stát,  že  ucpe  záchod.  Po  přeměření  byl  jeho  průměr  26  cm.  Vzal  jsem  si  tedy  malou  digitální  váhu  s  přesností  na  1  g.  Ukázala  850 g za cenu 24,90 korun. Nyní už bylo jednoduché  porovnávat.  Na  váhu  jsem  dal  toaletní papír  s  uvedeným  návinem  300  metrů  a  váhou  1150 g  za  cenu  31,90  korun.  Jeden  gram  obyčejného  papíru  bez  označení  stál  0,0292 koruny,  cena  valitnějšího  papíru  s  návinem  300  metrů  byla  0,0277  koruny  za  1  g.  Takže,  když  to  vezmeme  váhově,  kdyby  měl obyčejný  papír  stejnou  váhu  a návin jako ten kvalitnější, tak by stál 33,58 korun. Je to i teď levnější?

Pokud je to aspoň trošku ve vašich silách, porovnejte  si  vždy  kvalitu  zboží,  ať  víte,  co  nakupujete.  Výrobků,  u  kterých  se  vyplatí  si  dávat  pozor,  jsou  stovky.  Je  to  v  tom,  že  obchodníci  se  snaží  nalákat  zákazníky  na  nízkou  cenu,  ale zároveň  i  menší  kvalitu,  která  na  první  pohled  není  tak  vidět.  Z  toho  vyplývá,  porovnávejte  porovnatelné.  Nejsme  přece  tak bohatí,  abychom  si  mohli  kupovat levné věci.

Zdroj: Tomáš Novotný, majitel Gastro Novotný


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz