05. 04. 2017 - GASTRONOMICKÁ SEKCE AHR ČR
OSTRAVOVÁNÍ
Ostravský festival OSTRAVOVÁNÍ se uskuteční ve dnech 7. – 8. 4. 2017 v prostorách kongresového centra hotelu Clarion, vždy se začátkem od 10.00 hod. do 18.00 hod.
Festivalu se zúčastní 8 odborných škol se svými prezentacemi a slavnostními tabulemi na téma Veselé velikonoce – tradičně a přesto moderně, významní šéfkuchaři z kraje, kteří budou připravovat degustační menu různých zaměření jako např. Food Waste, Czech Specials,Jak šmakuje Moravsko-slezsko nebo kuchyně z podhůří Beskyd. Součástí festivalu budou řízené degustace vín nebo
piva, pódiová vystoupení, workshopy odborníků na zajímavá témata z hotelnictví a z restauračního provozu. Generálním partnerem je společnost Sola Switzerland. Akci pořádá krajská sekce AHR ČR pod záštitou primátora města Ostrava a hejtmana kraje.
Více informací naleznete na www.ostravovani.cz.
DUBNOVÉ A KVĚTNOVÉ ROADSHOW AHR ČR
První letošní Roadshow proběhne v Clarion Congress Hotel Ostrava, a to konkrétně ve středu 5. 4. 2017. A na co se můžete těšit? Dozvíte se například, jaké jsou nové povinnosti potravinového zákona, na co se zaměřují kontrolní orgány (příspěvky a panelová diskuze se zástupci
SZPI a ČOI), jak konkurovat online a mnoho dalšího. Budete mít samozřejmě opět možnost potkat se s našimi dodavateli, kteří budou své produkty a služby prezentovat v hlavním sále. Celou akci zakončí oblíbená tombola s dárky od partnerů a společný oběd. Dne 24. 5. nás ještě čeká Roadshow v hotelu Tereziánský Dvůr v Hradci Králové. Podrobnější informace od Roadshow včetně možnosti přihlášení naleznete na www.akceahr.cz.
NOVĚ NA AKADEMII AHR: MYSTERY SHOPPING PROFESIONÁLNĚ A S BONUSEM
Zajistíme vám profesionální provedení Mystery Shoppingu, tzn. utajené zcela nezávislé návštěvy a kontroly vašeho zařízení. Tato návštěva, a s ní spojená kontrola standardu a poskytovaných služeb, vám zajistí plně objektivní pohled na váš produkt. Pro provedení Mystery Shoppingu angažujeme profesionály z oboru, kteří mají dlouhodobé zkušenosti a rozhled; nenajímáme studenty či brigádníky bez znalostí
problematiky. Tímto přístupem garantujeme vysokou úroveň poskytnutého výstupu. Jako bonus vám u základních parametrů Mystery Shopper doporučí vhodné nasměrování postupů a doporučení. Součástí je samozřejmě i písemný výstup.
Na základě zjištění z Mystery Shoppingu vám můžeme na míru připravit vhodné vzdělávací programy či individuální koncepční podporu.
Základní obsah Mystery Shoppingu pro ubytovací zařízení: provedení rezervace, check-in, 1× přenocování, zhodnocení pokoje, návštěva 2–3 středisek, check-out, základní bezprostřední ústní výstup, zpracování písemného výstupu. V případě zájmu pište na sturmova@ahrcr.cz.
BRNĚNSKÁ POBOČKA AKC ČR PLÁNUJE A REALIZUJE
Od začátku roku máme za sebou maraton soutěží a kurzů. Po lednovém Gastro Junior Brno Bidvest cup jsme v únoru zrealizovali zájezd na výstavu Expo Sweet 2017 ve Varšavě.
Březen jsme zahájili kurzem zdobení perníku 2D ART technikou v Brně.
Aktuálně se můžete s námi setkat 16. – 17. března na soutěži Gastro Kroměříž a 30. března na Gastro Hradec Vitana Cup 2017.
Do Brna se přijďte podívat na 15. ročník Moravského poháru – vyhlášení bude v odpoledních hodinách 6. dubna. Tentýž den je v plánu i 2. ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior 2017 v Havlíčkově Brodě. O víkendu 8. – 9. dubna pokračujeme v Kyjově kurzem Chřest šestichodové menu a 12. dubna vás zveme na soutěž Moravský kuchař Retigo Cup 2017, která se uskuteční v Přerově, nově ve spolupráci s naší pobočkou. V případě, že vás zaujme téma Luštěninové pokrmy ve wellness kvalitě jste vítáni na kurzu v Kroměříži. Na květen jsme si pro vás dále připravili kurz Čokoláda + Zmrzlina, který se koná v Brně.
Po krátké přestávce můžeme společně navštívit Francii. Vyrážíme 12. července a plánovaný návrat je 16. července.
Termíny se mohou změnit!
Sledujte nás: www.akc.cz nebo facebook Asociace kuchařů a cukrářů pobočka Brno
Zdroj: AHR ČR
Ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.