07. 04. 2017 - VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Hodová veselice přilákala 1. dubna do Muzea řeznictví téměř sedm set návštěvníků. Zavoněly dobroty z pravé valašské zabijačky, které pro návštěvníky připravili mistři řezníci z Krásna.
K poslechu a k tanci zahrála cimbálová muzika. Úspěch sklidila také veřejná soutěž o nejlepší domácí tlačenku. Cenu pro vítěze, tedy sud piva Řeznický lev z minipivovaru Paličák, převzal na základě rozhodnutí laické i odborné poroty Miroslav Svoboda z Hodonína. Hodová veselice tak úspěšně navázala na podzimní veřejnou akci Klobáskobraní.
„Vážíme si zájmu návštěvníků o řeznické řemeslo. V akcích pro veřejnost proto budeme ve spolupráci s Muzeem řeznictví pokračovat,“ uvedl Karel Pilčík, majitel MP Krásno, a. s. a zakladatel řeznického muzea. Jeho myšlenka popularizovat řeznické řemeslo tak na Valašsku díky Muzeu řeznictví skutečně žije. Nejmladší generaci přilákal na Hodovou veselici populární vláček, který vozil děti s rodiči z centra města až do Krásna k muzeu a zpět. Pro děti navíc organizátoři připravili řadu soutěží a dětských atrakcí. „K poslechu návštěvníkům hrály populární cimbálovky Beskyd a Bača. O spokojené žaludky návštěvníků se postarali nejen mistři řezníci z Krásna, ale také stánek minipivovaru Paličák, který speciálně pro muzeum vaří originální pivo Řeznický lev. Aprílový termín jsme zvolili záměrně jako řeznickou recesi, protože jsme s akcí trochu rozverně narušili předvelikonoční období půstu,“ uvedl vedoucí Muzea řeznictví Aleš Linduška.
Zdroj: Aleš Linduška
Foto: archiv Muzeum řeznictví
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.