Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Konverzační soutěž hotelových škol

 Konverzační soutěž hotelových škol

18. 04. 2017 - Ve dnech 23. a 24. března 2017 se studenti oborů Hotelnictví a turismus a Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. zúčastnili XIX. ročníku konverzační soutěže hotelových škol v cizích jazycích, která se konala na Albrechtově střední škole v Českém Těšíně.

Studenti se utkali v jazykových dovednostech čtyř světových jazyků. Kromě anglického a německého jazyka se soutěžilo i v jazyce francouzském a ruském.

Po úvodní části soutěže, kde studenti poměřili síly v poslechových dovednostech, následovalo ústní kolo. Nejdříve byla na programu prezentace, kterou si každý student připravil za podpory svého vyučujícího. Letošní téma bylo „Kulinářská specialita z regionu České republiky“. Objevily se recepty na tradiční jídla, a to na pečenou kachnu se zelím, svíčkovou, bramborák; překvapením byl bigos, což je typické jídlo pro Český Těšín. Velký úspěch sklidily i moučníky, např. hlučínské koláče, štramberské uši a frgál.

Následoval monolog na vylosované téma z oborů Hotelnictví a turismus a Cestovní ruch.

Na závěr ústní části proběhla konverzace se členem poroty. Studenti prezentovali pracovníka hotelu, restaurace nebo cestovní kanceláře a měli za úkol reagovat na požadavky zákazníků.

V mladší kategorii Anglický jazyk reprezentoval naši školu Vladimír Doležal ze třídy HT2.A, v této kategorii soutěžilo 11 studentů z hotelových škol celé republiky.

Ve starší kategorii Anglický jazyk reprezentovala naši školu Annette Bedřichová a v kategorii Německý jazyk Veronika Sobotková, obě ze třídy CR4.A. Každé kategorie se zúčastnilo 7 studentů z hotelových škol.

Annette Bedřichová a Vladimír Doležal obsadili ve své kategorii krásné třetí místo. Veronika Sobotková se umístila na místě čtvrtém.

Na soutěžící a jejich učitele čekal doprovodný program - úvodní raut, prohlídka Českého i Polského Těšína, bowling a zábavné divadelní představení studentů místní školy. Bylo to krásné rozloučení se soutěžícími z celé republiky. A my se již těšíme na další ročník jazykové soutěže!

03329-277.jpg

Zdroj: Mgr. Markéta Kselíková, SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz