Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival láká na snoubení vína a gastronomie a na čtyřicítku nových vín

Festival láká na snoubení vína a gastronomie a na čtyřicítku nových vín

21. 04. 2017 - ZNOJMO - Festival vína VOC Znojmo, který je svým 9. ročníkem již tradiční událostí ve znojemském kulturním kalendáři akcí, zve milovníky vína, folklóru a gastronomie na svůj další ročník.

8. květen si tak mají zapsat do kalendáře všichni ti, kteří mají rádi kombinaci dobrého vína, jídla a hudby. Pro jarní květnové dny si nemůžete vybrat lepší místo než právě Znojmo!

Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v uplynulých připravena ochutnávka čtyřicítky nově certifikovaných vín VOC Znojmo. Na návštěvníky čekají ta nejlepší a nejtypičtější vína Znojemska – vína odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené,“ říká předseda spolku VOC Znojmo František Koudela. V nabídce budou i vína zatříděná dříve. „Degustovat tak můžete téměř 60 vín od 17 vinařů,“ shrnuje Koudela.

Festival doplní ochutnávka regionální gastronomické speciality – Pohořelického kapra připraví přední znojemské hotely a restaurace na několik způsobů. A protože láska ke Znojemsku by neměla procházet jen žaludkem, nesmí chybět bohatý kulturní program s živou hudbou a tancem.

03337-289_IMG_5898_zverejni.jpg

Hlavní program bude opět probíhat na Horním náměstí. „Zahrají nám jednak místní soubory, jako Dyjavánek, Denár a Cimbálová muzika Antonína Stehlíka. O své umění se podělí Folklórní soubor Bača a Ovečky z Valašska, Musica Folklorica, která přiveze mimo jiné keramické housle, či Jitka Šuráňská a slovenský folklórní soubor Družina. A publikum určitě roztančí maďarské uskupení Söndörgö,“ vyjmenovává účinkující Koudela.

Důležitou součástí festivalu budou i odrůdové ulice, díky kterým ožívá celé centrum Znojma I letos se tak návštěvníci mohou těšit na Sauvignonovou ulici, Ryzlinkový trh a Veltlínské náměstí. Všechna tři místa budou mít vlastní hudební program v podání cimbálových muzik.

Během festivalu lze navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na ulici Kollárova ve Znojmě. Otevřen bude i ochoz věže s vyhlídkou. Připraveni jsou organizátoři festivalu také na rodiny s dětmi – malé ratolesti si budou moci hrát v dětském koutku. Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v předešlých letech připravena soutěž o hodnotné ceny.

Vstup na festival je zdarma. Degustace jsou placené. Více informací k Festivalu vína VOC Znojmo naleznete na stránkách www.vocznojmo.cz nebo na facebooku VOC Znojmo. Program festivalu zasíláme také v příloze. A jak probíhal loňský ročník? Podívejte se: https://youtu.be/1aHPXaN0Wj4.

Festival se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a za podpory Vinařského fondu ČR a města Znojma.

 

 


Zdroj: Mgr. František Koudela, VOC Znojmo, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz